Egészség

Ha anyut vagy a nagyit kérdezed, biztosan tudja a megbízható megoldást!

Meghűltél, lázas vagy, fáj a fejed, rossz a közérzeted? Ahhoz, hogy ezeket a tüneteket megszüntessük, első körben, ösztönösen azt tesszük, amit édesanyánktól tanultunk.

Ha anyut vagy a nagyit kérdezed, biztosan tudja a megbízható megoldást!
Az első lépés a láz csillapítása

Az emberi test belső hőmérséklete 36-37 Celsius fok. Ha a testhőmérsékletünk 37 Celsius fok fölé emelkedik, az arra utal, hogy valamilyen betegség „kerülget” bennünket. Sokak számára már a hőemelkedés is nagyon kellemetlen és megterhelő a szervezetének, hiszen ilyenkor a testünk belső hőmérséklete felkúszhat akár 38 Celsius fokig. Amit pedig már szinte biztosan mindenki megérez, az az, amikor belázasodunk, vagyis a testhőnk 38-39 Celsius fokig emelkedik. A lázas állapotot ugyanis a leggyakrabban más tünetek is kísérik, mint például a fejfájás, izom- és ízületi fájdalom, magas pulzus és rossz közérzet.

Ilyenkor aztán jöhet a sok-sok pihenés, a forró tea, limonádé, gyümölcslé, víz, mert azt már gyerekként megtanultuk, hogy ilyenkor a legfontosabb a folyadékpótlás. Nem kell egyszerre sokat inni, inkább kortyonként iszogassuk és lehetőleg gyakran keveset.

Azt is korán megjegyeztük, hogy amikor lázasak vagyunk, kerülni kell a vastag takaróba való burkolódzást, mert a testünknek szobahőmérsékleten kell „hűlnie”.

Sajnos amikor a makacs láz nem csillapodik, „nemszeretem” hűtőfürdővel, váltózuhannyal, esetleg hideg borogatással tudjuk csak mérsékelni. A fizikai csillapítás mellett pedig szükségünk lehet lázcsillapító gyógyszerre is.

A Kalmopyrin egy olyan gyógyszer, ami már generációk óta velünk van, és bizonyított. Ha valamink fájt, lázasak voltunk, vagy meghűltünk, a nagyi és anyu is rögtön tudta a megoldást. Ez volt a Kalmopyrin. Ezért választjuk ma is, mi is, mert pontosan tudjuk, hogy bízhatunk benne.

Szinte hihetetlen, de a Kalmopyrint 1911-ben hozta forgalomba Richter Gedeon. Azóta is az egyik legismertebb hazai gyógyszerként tartjuk számon. Megbízhatóságát láz- és fájdalomcsillapítás, valamint a gyulladásos tünetek csökkentésével alapozta meg.

Meghűléses fájdalmakra kifejezetten hatásos. Torokfájásra, fejfájásra, izomfájdalomra biztosan a Kalmopyrint választjuk. Hatóanyaga, az acetilszalicilsav¹ ugyanis hatékonyan csökkenti az akut felső légúti fertőzéssel kapcsolatos gyakori fájdalmak tüneteit. Nemcsak a nagyink vagy édesanyánk tapasztalatára alapozunk, hanem a vizsgálatokra, melyek bizonyítják, hogy 2 óra elteltével szignifikánsan csökkentette a tüneteket, a torokfájás tüneteinek csökkentése pedig 6 órán keresztül tartott².

Fájdalomcsillapításra van szükséged?

Akkor is választhatod a Kalmopyrint, hiszen enyhébb és középerős fájdalmakra is javasolt. Enyhébb fog- fülfájásra, és közepes menstruációs fájdalmak csökkentésére kérdezd meg anyud vagy nagyit, biztosan a megbízható Kalmopyrint javasolja.

Ha anyut vagy a nagyit kérdezed, biztosan tudja a megbízható megoldást!¹https://ogyei.gov.hu/gyogyszeradatbazis&action=show_details&item=16112
²Eccles R et al. Effects of acetylsalicylic acid on sore throat pain and other pain symptoms associated with acute upper respiratory tract infection. Pain. Med. 2003 (2): 118-2

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL

OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT,

GYÓGYSZERÉSZÉT!

A cikk létrejöttét a Richter Gedeon Nyrt. támogatta.

Richter Gedeon Nyrt., székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21., www.gedeonrichter.com
A Kalmopyrin® 500 mg acetil-szalicilsav tartalmú, vény nélkül kapható gyógyszer.
Mellékhatás / Nemkívánatos esemény bejelentése és a biztonságos alkalmazással összefüggő kérdés esetén elérhetőség: +36 1 505 7032; medinfo@richter.hu. A termék alkalmazásával kapcsolatos információkról a termekinformacio@richter.hu címen érdeklődhet.
Document ID: KEDP/DAE9Z6, Lezárás dátuma: 2023.11.06.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top