nlc.hu
Egészség

A poszt-Covid miatt már felkelni sem tud, véget vetne az életének

Véget vetne életének az anya, aki a poszt-Covid miatt már az ágyból sem bír kikelni

A 39 éves brit nő még 2021-ben kapta el a vírust, azóta pedig folyamatos fájdalomban él.
Véget vetne életének a poszt-Covid tünetei miatt.

Kelly Louise Smith-May két és fél éve még el se tudta volna képzelni, hogy hamarosan azért indít Gofundme-oldalt, hogy jószándékú emberek segítségét kérje ahhoz, hogy meghalhasson. Mint mondja, noha 2021-ig aktív és boldog életet élt és szinte minden percét a gyerekeivel töltötte, az állandó fájdalom miatt ma már arra sincs ereje, hogy kikeljen az ágyból, vagy, hogy megszólaljon.

Nekem nem maradt ebből az életből már semmi, csak a fájdalom.

 
A Gofundme-oldala tanúsága szerint, Kelly 2021-ben, az elsők között fertőződött meg az akkor még ismeretlen, Covid-19 vírussal. Miközben kezdettől fogva érezte, hogy a fertőzést követően valami nagyon megváltozott a testében, a legmerészebb álmában se gondolt arra, ami végül történt vele. „Miután megfertőződtem, az agyam egyáltalán nem úgy fogott, ahogy korábban. Mintha elborította volna egy sűrű köd, ami azóta sem múlt el” – magyarázta a nő Nate Bear újságírónak.

„Mintha megmérgeztek volna”

„A betegség nem csak az agyamra, de minden másra is hatott. A látásomra például. Mintha megmérgeztek volna.” A Gofundme-oldal szerint Kellynél a betegség hatására úgynevezett krónikus fáradtság szindróma alakult ki, aminek meghatározó tünete a testi és mentális fáradtság, kimerültség, ami olyan mértékű, hogy akadályozza a megszokott napi teendők elvégzését.
 
„Kelly minden napját sötétben tölti, mert a betegség óta fájdalmat okoznak neki a fények, a hangok, a zajok, de még az érintés is. A helyzet annyira súlyos, hogy Kelly 2022 óta sétálni, állni, se ülni nem tud, és már csak alig beszél” – mondja az asszony férje, aki mára Kelly legfőbb gondviselője is. „Ő gondoskodik minden létező szükségletemről: a tisztálkodástól a vécéhasználatig.”

„Reményem sincs a gyógyulásra”

„Elviselhetetlen, embertelen és kegyetlen szenvedés, ami a nap minden percében, sőt, minden másodpercében gyötör és soha, egyetlen pillanatra sem enged a szorításból. Őszintén, minden nap mindössze egy szívdobbanásnyira érzem magam a haláltól” – vallja be az anya, aki a gyerekeiről is képtelen gondoskodni.
 

Állandó és szüntelen fájdalom az életem, a kínzó tünetekre pedig jelen pillanatban nincs orvosság. Reményem se maradt a megkönnyebbülésre, így nem igen maradt más választásom, mint az, hogy véget vessek ennek a szenvedésnek

– írja oldalán Kelly, aki arra gyűjt, hogy eljusson a baseli Pegasos klinikára, ahol segítséget kaphatna mindehhez.

Van segítség!

Ha neked vagy valakinek a környezetedben segítségre van szüksége, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top