nlc.hu
Egészség

Siklóernyős baleset Olaszországban

Százzal csapódott földbe a siklóernyős Péter, örökre lebénult

Beperelte az oktatóját a kerekesszékbe kényszerült férfi.
siklóernyős,

Önfeledt kikapcsolódásnak indult, ám tragikus balesetbe torkollott Gyuris Péter olaszországi siklóernyőzése. Lezuhant a tanulópilóta és mellkastól lefelé lebénult. A szerencsétlenség 6 és fél évvel ezelőtt történt, Péter azóta a bíróságon küzd az igazáért. Beperelte az oktatóját, mondván ő utasította egy olyan figura elvégzésére, amelyet egy kezdő növendék nem, csak haladók tudnak végrehajtani biztonsággal – írja a Blikk. 

A nő ellen indult büntetőeljárást először megszüntették, most Péter pótmagánvádas eljárást indított az oktatója ellen.

A történtek óta teljesen tönkrement az életem. Mély depresszióba kerültem, rendszeresen megfordul bennem az öngyilkosság gondolata” – nyilatkozta a lapnak megtörten a kerekesszékbe kényszerült férfi, akinek az ernyője 200 méteres magasságban összeesett, a zsinórok összeakadtak, ő pedig szinte szabadesésben ért földet.

A tragédia minden mozzanatát rögzítette a férfi sisakkamerája, amit a következő tárgyaláson fognak levetíteni. Péter 40 milliós kártérítésre tart igényt.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top