nlc.hu
Egészség

Belgiumi kezelésen az éber kómában fekvő magyar ralis

Új esélyt kaphat a teljes életre a másfél éve éber kómában fekvő magyar ralis

Még nem is ölelhette magához az egyéves kislányát.
Szilágyi Richárd ,

Megérkezett Belgiumba Szilágyi Ricsi, hogy új esélyt kaphasson. A fiatal ralis szíve még 2022 májusában állt meg egy pályabejárás közben. A 30 éves fiatalember minden előjel nélkül lett rosszul, mentőhelikopter vitte kórházba, négyszer élesztették újra. Azóta éber kómában fekszik, felépülését egy külföldi rehabilitáció biztosítaná – írja a Bors. A belga klinikán 12 hét rehabilitáció vár most a fiatal édesapára, akit a történtek után idővel le tudtak venni a gépekről, azonban mozogni, beszélni képtelen.

Ricsi és anyukája mentővel vágtak neki a több mint 1600 km-es távnak, felesége, Krisztina és Janka, az egyéves kislányuk pedig repülővel érkeztek Belgiumba. 

A fiatal édesapa még nem ölelhette magához egyéves kislányát, Krisztina ugyanis 11 hetes volt, amikor a tragédia történt. „Mindennap nézünk apáról képet, videót. (…) Azt szoktam mondani, hogy most apa pihen, erőt gyűjt, és hamarosan itthon lesz velünk” – mondta a lapnak Krisztina, aki azt reméli a klinikától, hogy Ricsit végre visszakapják és újra egy családként élhetik majd az életüket.

A fiatal anyuka korábban arról is mesélt, hogy a pici lánya folyamatos kapcsolatban van apukájával, ahogy csak tud: bújik, puszilgatja, ölelgeti az éber kómában fekvő Ricsit, akinek az állapota folyamatosan reményt ad a családnak. Volt, hogy már rá is mosolygott a kislányára, és amennyire tudja, ő is odatartja a fejét kisbabájához, ha Janka bújik és öleli őt.

Kiemelt fotó forrása: Együtt Ricsi gyógyulásáért / Facebook

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top