nlc.hu
Életmód

Fejlemények az éber kómás Ricsi belgiumi kezeléséről

Másfél éve csak feküdt, most kilométereket képes sétálni egy robottal az éber kómás Ricsi

Még csak 2 hete kezelik Belgiumban, de az eredmények magukért beszélnek.
Szilágyi Richárd ,

Szilágyi Ricsi másfél éve fekszik éber kómában. A fiatal ralisnak 2022 májusában állt le a szíve egy pályabejáráson. Többszöri újraélesztés után Ricsi napokig élet-halál között lebegett, majd oxigénhiányos állapot lépett fel nála, és kómába került. Nemrég összegyűlt a 40 millió forint arra, hogy a fiatal édesapát Belgiumban kezeljék. Még csak 2 hete van a klinikán, de már most hihetetlen eredményeket értek el nála az orvosok – írja a Ripost.

Másfél év folyamatos fekvés után, 10 nap rehabilitáció után a fiatal ralis már meg tudja tartani az ülő pozíciót. Sőt egy robot segítségével az éber kómás édesapa sétálni is tud, a héten összesen 2,5 km-t tett meg.

Első nap Ricsi olyan jól teljesített, hogy még a terapeuta is meglepődött. (…) Ricsi mosolygott, nevetett velük már az első találkozás után, próbálta teljesíteni a feladatokat, és már első alkalommal 23 percet, 263 métert sétált a robot segítségével! A tornákon meglepően ügyes, már egyedül ült a héten az ágy szélén pár percig, természetesen felügyelet mellett, de mindenféle kitámasztás nélkül” – számolt be a felesége, Krisztina.

A fiatal édesapa amúgy még nem ölelhette magához egyéves kislányát, Krisztina ugyanis 11 hetes volt, amikor a tragédia történt. „Mindennap nézünk apáról képet, videót. (…) Azt szoktam mondani, hogy most apa pihen, erőt gyűjt, és hamarosan itthon lesz velünk”mesélte korábban Krisztina, aki azt reméli a klinikától, hogy Ricsit végre visszakapják és újra egy családként élhetik majd az életüket. A fiatal anyuka akkor arról is beszélt, hogy a pici lánya folyamatos kapcsolatban van apukájával, ahogy csak tud: bújik, puszilgatja, ölelgeti az éber kómában fekvő Ricsit, akinek az állapota folyamatosan reményt ad a családnak. Volt, hogy már rá is mosolygott a kislányára, és amennyire tudja, ő is odatartja a fejét kisbabájához, ha Janka bújik és öleli őt.

Kiemelt fotó forrása: Együtt Ricsi gyógyulásáért / Facebook

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top