nlc.hu
Egészség

Ezekre a kérdésekre érdemes tudnunk a választ!

Kvíz: 13 kérdés az egészségünkről, amikre érdemes tudni a választ

Kétségtelenül az egészségünk az egyik legfontosabb dolog az életünkben. Nos, ha tényleg ennyire fontos, akkor nem árt tesztelni a tudásunkat ezekben az alapvető kérdésekben!

Az egészségünk megtartásához rengeteg tényezőre oda kell figyelnünk. Bár elmondható, hogy a 21. században egyre többen élnek egészségtudatosan, ennek ellenére még mindig rengeteg kérdés felmerülhet bennünk mind a víz, mind a vitamin, mind pedig az ideális kalóriamennyiség kérdésében. Ha valaki ezekkel a tényekkel tisztában is van, akkor még mindig ott a mozgás kérdése is. Vajon mennyit kell egy nap sportolnunk ahhoz, hogy fittek maradjunk? 

Sokszor nem könnyű az egészségtudatos választás, pláne akkor, ha nem is tudjuk, mi kell pontosan a szervezetünknek (Fotó: Getty Images)

Sokszor nem könnyű az egészségtudatos választás, pláne akkor, ha nem is tudjuk, mi kell pontosan a szervezetünknek (Fotó: Getty Images)

Miközben ezekre az égető kérdésekre keressük a választ rengeteg fals információval is találkozhatunk az interneten. Így hát, hogy ne tudjanak átejteni minket a sarlatánok, alapvető fontosságú, hogy az egészséggel, az emberi test működésével kapcsolatos alapinformációkkal pontosan tisztában legyünk.

Természetesen rengeteg minden van az egészségünkkel kapcsolatban amire érdemes lenne rákérdezni, kvízünkben azonban csak szúrópróbaszerűen kiválasztottunk néhány olyan alapvető kérdést, amelyeket jó lenne tudunk ahhoz, ha egy kiegyensúlyozott és hosszú életre vágyunk. Akkor sincsen semmi gond, ha nem sikerült minden kérdést hibátlanul megválaszolni, sőt, talán ebben az esetben még jobb, hogy kitöltötted a játékot, hiszen tudni fogod, hogy melyik az a téma vagy terület, ahol még egy kicsikét fejlődnöd kell ahhoz, hogy igazán egészségtudatosnak vallhasd magad!

Te vajon mennyire ismered a saját szervezeted működését? Kezdjük is a játékot!

12+1 kérdés az egészségünkről, amikre illik tudni a választ!

Te hányat találsz el közülük?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top