nlc.hu
Egészség

6 gyógyító energiájú, csodatévő hely a világból

6 gyógyító energiájú, csodatévő hely a világból

A Földön számos olyan hely vár bennünket, amelyek nem csak a szemünket gyönyörködtetik, de a testi és a lelki egészségünkre is jó hatással vannak. Cikkünkben néhány tippet adunk arra, hogy hova érdemes ellátogatnunk, ha egy kis spirituális feltöltődésre vágyunk!

Ha úgy érezzük, hogy elfáradtunk, elfogyott az energiánk, motiválatlanok – súlyosabb esetben depressziósak – és betegesek vagyunk, a megfelelő pihenés és gyógyszeres kezelés beiktatása mellett még számos más dolgot is tehetünk az egészségünk megóvása érdekében.  Léteznek a földön ugyanis olyan helyek, amelyeknek megnyugtató atmoszférája és elsöprő energiája mind a lelki, mind pedig a testi feltöltődésünket is támogatja. Bár korábban már írtunk arról, hogy mik azok a helyszínek, amelyek hazánkban bírhatnak gyógyító hatással, most olyan desztinációkat szedtünk össze a nagyvilágból, amelyek szintúgy a feltöltődésünket szolgálják.

Rengeteg helyszín hathat ránk gyógyító erővel a világban (Fotó: Getty Images)

Rengeteg helyszín hathat ránk gyógyító erővel a világban (Fotó: Getty Images)

Miért pont itt?

A spirituális gondolkodás szerint a betegségek akkor keletkeznek, ha a testünkben, vagy akár csak bizonyos szerveink működésében valamilyen oknál fogva elakadt az energiaáramlás. A gyógyító helyekről pedig úgy tartják, hogy képesek visszaállítani az energiaáramlást. De mégis miért?

A keleti gyógyászatból tudjuk, hogy az emberi test energiaáramlásai meridiánok mentén történnek. A Földet testünkhöz hasonlóan szintúgy energiavonalak hálózzák be, ezeket pedig egyesek a Föld meridiánjainak, mások Szent György-, a keletiek Sárkány-, az angolok Ley-vonalaknak hívják. Ezeknek az energiavonalaknak azonban vannak metszéspontjaik, melyeknek elhelyezkedését már az őskorban is ismerték, majd legtöbbször templomokat, kolostorokat állítottak fel rajtuk, vagy zarándokhelyekké nyilvánították.

Mindezeket olvasva felmerülhet bennünk a kérdés, hogy vajon hogyan tudták mindezt megállapítani évszázadokkal ezelőtt?! A válasz rendkívül egyszerű, és magában a természetben rejlik. A nagy erőhelyeket ugyanis onnan ismerték fel, hogy ezeken a vidékeken dúsabb volt a növényzet, az állatok nagyobbra nőttek, a vizek tisztábbak, az ott élő emberek pedig nyugodtabbak és egészségesebbek voltak. Mindemellett ezeken a metszéspontokon más a Föld anyagának sűrűsége, ezért itt könnyebben törnek felszínre a források is. Ha ez még nem lenne elég, ezekben az energiaközpontokban gyakran tapasztaltalak csodálatos gyógyulásokat, természetfeletti jelenségeket és látomásokat is.

Összeállításunkban most olyan helyszíneket mutatunk meg a nagyvilágból, amelyekhez mindenképpen érdemes ellátogatnunk, ha fogékonyak vagyunk az efféle dolgokra! Ha pedig nem vagyunk azok, akkor szimplán csak azért utazzunk ezekhez a nevezetességekhez, mert mindenféle hozzáadott spirituális tartalom nélkül is egyszerűen lenyűgözőek!

A gízai nagy piramis, Egyiptom

Megnézem
Összes kép (4)

A világ hét csodájának egyikeként számon tartott gízai nagy piramis (más néven Hufu-piramis vagy Kheopsz-piramis) az egyiptomi Hufu fáraó által építtetett piramis. A piramist úgy vélik, hogy i. e. 2600 és 2500 között építették és a modern kor egyik Mekkájaként tartják számon. Különleges szépsége és építésének rejtelmessége mellett amiatt is lázban tartja az ideutazókat, mert a fizikusok felfedezték, hogy a piramis elektromágneses energiát tárol a kamráiban, ami hozzájárul ahhoz a hiedelemhez, hogy egy energiaörvényen helyezkedik el.

Pamukkale, Törökország

Megnézem
Összes kép (4)

A világ egyik legősibb fürdőhelye a melegvizű forrásokkal borított Pamukkale Törökországban. A helyet rengetegen a világ nyolcadik csodájaként tartják számon. Vizének számos gyógyító hatást tulajdonítanak, az ugyanis segít a bőrbetegségek, a szívbetegségek, a csontritkulás, az asztma vagy a reuma kezelésében. Sőt, a bátrak, akik inni is mernek belőle, azoknak a gyomorfekély elleni küzdelemben is segíthet.

Maja romváros, Tulum, Mexikó

Megnézem
Összes kép (3)

Tulum egy maja romváros és egy település is egyben, amely közvetlenül a tengerparton épült. Bár Tulum nem a legjelentősebb Maja romváros, azért került fel a listára, mert állítólag ezen a térségen ért földet az az aszteroida, amely 66 ezer évvel ezelőtt kiirtotta a dinoszauruszokat. Ezáltal pedig egy olyan energetikai töltést adott a városnak, amellyel csak nagyon kevés hely tudna vetekedni.

Machu Picchu, Peru

Megnézem
Összes kép (3)

Machu Picchu az egykori Inka Birodalomból maradt romváros a perui Cusco megyében; izgalmas és festői fekvésű régészeti lelőhely és nem mellesleg a világ egyik legnyugodtabb helye. Bár a magasságváltozás és a helyszínhez vezető túra egy kissé megnehezíti a megközelítését, mindenképpen érdemes ide ellátogatnia a gyógyulni vágyóknak. A Peruban található magas energiájú helyről úgy tartják, hogy a spirituális energiáit a föld alatt tartja. A hiedelmek szerint ez a csapdába esett energia csak úgy sugárzik az egész területen, ezzel elősegítve a fizikai gyógyulást és a spirituális felébredést.

Uluru, Ausztrália

Megnézem
Összes kép (3)

A kenguruk, a kígyók, a skorpiók és a cápatámadásos dokumentumfilmek mellett Uluru lehet még szintén az a dolog, ami elsőként eszünkbe jut, ha Ausztráliára gondolunk. A Nagy Szikla állítólag a Föld köldökcsakráján helyezkedik el, és akik itt jártnak, mind arról számoltnak be, hogy valóban különleges energiákat éreztek itt. Az ausztrál őslakosok a mai napig gyógyítóként és szentként csodálják a hegyet. Egy darabot elvinni belőle otthoni gyógyítási célra azonban nem érdemes, ugyanis úgy tartja a mondás, hogy ha egy darabkáját is elvisszük a sziklának, szörnyű balszerencsék érnek majd minket.

+1: A sarki fény útja

Megnézem
Összes kép (3)

A számik (a Lappföldön élő őshonos rénszarvaspásztorok), hagyományosan úgy gondolták, hogy a fény az elhunytak lelkének energiája. Annak ellenére, hogy gyakorta látták ezeket a varázslatos fényeket, amelyeket ma már északi fényként vagy sarki fényként nevezünk, az őslakosok a szívükben a mai napig megőrizték azokat titokzatos rejtélyek vagy megfoghatatlan fantomok forrásának. Kétségtelen tehát, hogy azok számára, akik fogékonyak az energetikára, ezek a jelenségek egyfajta kapcsolatba lepési lehetőséget jelenthetnek a múlttal.

Forrás: (1), (2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top