Egészség
Szponzorált tartalom

Így alakíthatsz ki könnyedén egy mini otthoni edzőtermet kis helyen

A hideg téli időben is szeretnél edzeni, de a lakás melege visszatart? Mutatjuk, hogyan alakíthatsz ki néhány négyzetméteren egy teljes értékű otthoni edzőteremet!

Ha fontosnak tartod, hogy megőrizd az egészségedet, és közben bomba alakot is formálnál magadnak, az otthoni edzőterem a neked való! Ne aggódj, nem kell hozzá sem egy külön helyiség, sem több havi drága konditerembérlet ára!

Költséghatékonyabb és kényelmesebb, mint az edzőtermek

Tény, hogy egy jobb otthoni kardiogép nem két fillér, azonban néhány hónap alatt behozza a drága edzőtermi bérletek árát. Ráadásul, ha hozzászámolod a benzinköltséget, a legújabb divatnak megfelelő ruhákat, cipőket és a sportitalokat, akkor könnyen megszaladhat a végösszeg minden hónapban. Az sem mindegy, mennyi időbe telik odaérni a helyszínre, majd parkolóhelyet találni.

Ezzel szemben, ha otthon edzel, elég egyszer megvenned a felszerelést, így nemcsak a pénzeddel, hanem az időddel is spórolhatsz. Arról nem is beszélve, hogy a saját időbeosztásod szerint edzhetsz, mozgás közben a kedvenc sorozatodat is nézheted, és biztos, hogy nem kell más edzéstől megfáradt testének kipárolgását inhalálnod.

Otthoni edzőgépek, amikkel teljes értékű edzést végezhetsz

Mielőtt belevágsz az otthoni edzésbe, és döntesz egy kardio gép mellett, gondold át, milyen mozgásforma az, amit szívesen végzel. Ha úgy formálnád az alakodat, hogy közben kímélnéd a szíved és az ízületeidet, akkor a szobakerékpár a neked való, de ha szívesen futsz, vagy szeretsz sétálni, akkor szerezz be egy futópadot. Az elliptikus tréner is tökéletes megoldás, hiszen a kialakításának köszönhetően átmozgatja a tested minden porcikáját.

Az evezőgép is jó választás, különösen akkor, ha ülőmunkát végzel, és nem ismeretlen számodra a sajgó derék és a hátfájdalom. Az evezőpaddal formás vádlira, combokra, lapos hasra tehetsz szert, amellett, hogy tökéletesen átmozgatja a hátad, a vállad, aminek köszönhetően az edzés valódi felfrissülés lesz a napközben görnyedő hátadnak. Akármelyik kardiogép mellett döntesz, az egészséged megóvása, az immunrendszered, a szíved és a tüdőd kapacitásának növelése mellett ma már otthon is szuper alakot formálhatsz magadnak, nem csak az edzőteremben.

Bármelyik zugból lehet edzőterem

Ha otthon edzel, és a kardiogépek mellett tornagyakorlatokat is tervezel végezni, nem mindegy, hogy laminált parkettán, szőnyegen vagy járólapon teszed. Ugyan, a szőnyeg jó megoldásnak tűnhet a talajgyakorlatoknál, mert nem csúszik, de hidd el, jobb, ha beszerzel egy fitneszmatracot, ami nem súrolja ki a könyököd, és a térdedet sem töri. Az induló csomagba kerüljenek 2-3 kilós kézi súlyzók, fitneszlabda és gumiszalag is – utóbbi esetében arra ügyelj, hogy a különböző színek, más-más erősségeket jelölnek.

Kis lakásba a legpraktikusabb, ha összecsukható kardiogépet választasz, és ha nem egyedül élsz, találj egy olyan helyet, ahol nem kell senkinek kerülgetnie, miközben edzel. Neked is, és a környezetednek is jobb, ha nem kell folyton azt figyelned, mikor, ki halad át a szobán. Azokat a dísztárgyakat, használati tárgyakat is tedd messzebbre, amiket jó eséllyel mozgás közben levernél, vagyis, tedd biztonságossá a terepet, hogy semmi se akadályozza a lendületedet!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top