Egyéb

Kicsi szépségek

Amik ahhoz kellenek, hogy az egész lakás idejekorán karácsonyi hangulatba kerüljön. Az meg majd jól magával ránt mindenkit!











ANYAKONDA





Tavaly a fenyőfát csupa természetes anyaggal díszítettük, úgymint szárított narancs-, citrom-, és almakarikákkal, mézeskaláccsal és szalmadíszekkel. Nagyon szép lett! Az adventi koszorút is én csináltam. Vettem sima szalma alapot, ragasztgattam rá diót (pucolva), fél dióhéjat, szárított narancshéjat, gesztenyét, mogyorót, beborítottam az egészet. Vastag zöld gyertyákat tettem rá, és fagyöngyöt dugdostam közé. Kicsit macerás, de rusztikus hatású és teljesen egyedi lett.






Horimarika


Nálam nagy sikere van még a ‘bazárnak’. Ez azt jelenti, hogy pár szép karácsonyi fémdobozba ajándékokat rakok: egybe édesség, egybe saját fűzésű láncok, karkötők, egybe pedig szintén saját készítésű karácsonyfadíszek (préselt papírgolyóra gyöngyöt ragasztok, pici fadíszeket összeragasztok…) Ezeket az előtérben, általában a fa környékén tárolom. Így bármikor jöhet ‘váratlan’ vendég, jöhet a postás, és választhatnak magunknak. A választott ajándékot pedig szintén saját készítésű dobozkába teszem.


bve





Sziasztok! Eszembe jutott még egy ötletem: rengeteg képeslapot szoktunk kapni, kár lenne eldugni őket… Egy régi típusú valódi vállfa fa részét bevontam piros anyaggal, és 5 db különböző hosszúságú kb. ujjnyi széles piros szalagot varrtam rá. Ezekre ragasztom celluxszal a képeslapokat, szépen egymás alá. (Ez az ünnep után persze leszedhető.) Az akasztó részt egy csuhé angyalkával szoktam eltakarni, de erre bármi más is megfelel. Felakasztom az előszobában a falra, naponta szépül…






Horimarika


Szia! Zöld gömböt nagyon könnyű csinálni. Hobbyboltban lehet kicsi préselt papírgolyót venni. Egy csomagban 10 db van és 160-240 ft az ára kb. Befestheted, ragaszthatsz rá zöld glitterport, zsinórokat, zöld gyöngyöt. Tavaly egy ismerősnek készítettem kb 20 kicsi zöld díszt. Sok gömböt és kis fafigurákat. Nagyon szép lett a zöld fája. Ő is tett rá szalagokat. Egyszer talán én is zöldbe öltöztetem a fámat.

Készítettem fűszerolajat olajbogyós üvegcsében (hidegen sajtolt olaj+fokhagyma, fűszerek). Készítettem teát: megszárítottam az alma, narancs, mandarin héját, tettem bele szárított menta és citromfű leveleket. Készítettem aranyport. Ez a narancs és citromhéj megszárított és ledarált változata. Készítettem mézcsemegét: kicsi üvegbe dió, mogyoró, mandula és ráönteni a mézet.
Az összes üvegre személyre szólóan etikettet nyomtattam. Az üvegek tetejére pedig egyforma anyagból körsapkát vágtam. Van, aki mindből kapott, van, aki néhányból. Beletettem fonott kosárkába, vagy dobozkába.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top