Életmód

Gyerekfitness

A mai testnevelésórák sajnos nem biztos, hogy minden gyerek mozgásigényét eléggé, és a megfelelõ formában képesek kielégíteni. Éppen ezért, hogy a kicsik se maradjanak le az egészséges életmód terén, már külön az õ számukra kidolgozott órák is léteznek.




Ezek pedig általában nem is olyan ördöngös alapokra épülnek, egyszerűen a számunkra már megszokott edzések elemeit használják fel, de természetesen a gyerekek igényeihez igazítva. Nem is ajánlott tehát egy felnőtteknek szóló órára kislányodat, kisfiadat magaddal vinni, mert az ottani gyakorlatok egyáltalán nem biztos, hogy az ő javukat is szolgálják, hiszen túl nagy terhelést jelentenek majd a számukra.





Kezdetnek fontos tudni, hogy a gyerekek kevesebb ideig tudnak koncentrálni, ezért az ilyen típusú edzéseket célszerű megszakítani játékos pihenőkkel, körülbelül 20 percenként. Így a közbeeső gyakorlatokat nagyobb lelkesedéssel és pontossággal végzik majd. De persze itt is nagy különbségek vannak, érdemes tehát hasonló korú gyerekeket egy edzésre vinni.

A másik fontos szempont, hogy a felnőttek számára már megszokott edzésfajták könnyebb, egyszerűsített elemeit kell kombinálni. A steplépések legyenek könnyebbek, és a koreográfia is rövidebb, a küzdősportos elemek közül is a könnyebb ütések, és mindenből kisebb sorozatok, alacsonyabb ismétlésszámmal. És ami nagyon fontos, gyerek kezébe ne adj súlyzót, mert túlterheli fejlődésben lévő ízületeit.

A helyesen felépített edzések hatására javul a mozgáskoordináció, helyesen, és nem túlterhelve fejlődnek az izmok, és a gyerekek a napközben felgyülemlett energiát igazán hasznosan és kellemes légkörben vezethetik le. A most beindult irányzat máris egyre felkapottabb, hiszen a gyerekek és a szülők egyaránt szeretik.

Érdeklődni: Pólus Fitness (Bp. XV. Szentmihályi út 131.)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top