Életmód

Stratégia

Aki odafigyelt a másik testének reakcióira, megpróbálja megfordítani az ügyfél negatív hozzáállását. Erre két technika is létezik: vagy a gesztusait változtatja meg, vagy a kérdéseivel hat a pszichéjére.




Az első esetben pozitív gesztusok használatára kényszeríti partnerét. A gesztusok ugyanis a pszichére is hatnak! Williams James, a Harvard Egyetem pszichológusa 1911-ben bebizonyította, hogy nem csak az érzelmeink váltanak ki bizonyos gesztusokat, hanem fordítva is: a gesztusok érzelmeket. Ha tehát valaki pozitív gesztusokat kezd el használni, pozitív gondolatai és érzései alakulnak ki.





Ebben az esetben például mutathatunk valamit tárgyalópartnerünknek az asztalon heverő papíron, ami miatt előre kell dőlnie, vagyis összekulcsolt kezét ki kell nyitnia. Mindkét pozitív gesztus nyitott hozzáállást fog eredményezni.

Ha ilyen testhelyzet-változtatás kikényszerítésére nincs lehetőség, kérdezgessük tovább az üzletről. Mivel elgondolkodik és konkrét válaszokat kell adnia az üzlet megvalósulásról, lassan nyitott lesz az ajánlat iránt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top