Életmód

Kozmetikai Vasálarc

Egy kedves kozmetikai stúdió meghívására bevállaltam a nagy szépítõ hadmûveletet, és felderítettem, mi is áll a Maria Galland kezelés hátterében. Állítólag extra-hiper-szuper, mint általában minden új kezelés. De valóban ilyen hasznos?







A maszk levétele után üde, friss, kisimult arcban gyönyörködhetünk …
Hétfő délelőtt, csúcsforgalom, őrület – miközben én „vasálarcost” játszom…

Hétkezdés, mély depresszió, őrület a városban. Tombolok a forgalomban, elakadtam, bedugultam, ja és persze rossz utcában parkolok. Sebaj, előttem lebeg a nagy mennyei kezelés! Még nem szabad kiborulni! Hajrá!

Nagy iramban, leizzadva rohanok a stúdió felé. Belépek. És itt egyszer csak megáll az idő. Más dimenzióba kerültem. Hihetetlen. Mosolygós, kedves, nyugodt arcok fogadnak, akik szinte egyszerre ugranak hozzám, hogy miben segíthetnek. Árad róluk az elhivatottság és a nyugalom. Vajon ők mindig ilyen mosolygósak?

Hihetetlen boldogság töltött el. Igen, megérkeztem, most már jó helyen vagyok! Diszkrét, kulturált, kiemelkedően jó hangulatú kis stúdió, ahol egyből kitöltetnek velem egy kérdőívet, felmérve minden betegséget, igényt, óhajt-sóhajt. Végre egy hely, ahol VELEM foglalkoznak!

És most jön a java! Órákig ecsetelhetném, hogy milyen érzés kerített hatalmába a kényeztető masszázs alatt, de egy szóval is tökéletesen leírható: MENNYEI. Kis felhőkön futkostam, napsugárban fürdőztem. Ilyen egy tökéletes relaxáció. A tisztítás és kényeztetés után jött az igazi hadművelet. Itt még nem sejtettem, mi vár rám.

És eljött a pillanat, amikor fellebbent a fátyol a nagy titokról. Mármint arról, hogy tulajdonképpen mire is vállalkoztam. Szakszerűen így hangzik:
“A Maria Galland Paris Masque Modellant metódus a világon egyedülálló. Mivel bőrünk struktúrája nem mindenütt egyforma, zsíros, száraz, érzékeny, ráncosodó részek vannak az arcon, és ezek kezelése más-más hatóanyagot igényel. A Masque Modellant-tal a különböző bőrproblémákat egyidejűleg lehet kezelni.”






A valóságban pedig

A kozmetikus hölgy elkezdi mindenféle kencével kenni az arcom, legalább egy ujjnyi vastagon, miközben szakszerűen magyarázza, hogy miért pont oda, és miért pont azt, és még arra is van lelkiereje, hogy minden buta kérdésemre szakszerű és pontos választ adjon. Majd kedvesen megjegyzi, hogy ne ijedjek meg, ez a krém fel fog szívódni a maszk alatt.

Ööö. Szóval MASZK. Igen. A krémréteg fölé egy kis gipsz kerül, ami MASZKszerűen megköt az arcomon. Vizuális típusoknak, kb. olyan, mint a Leonardo Di Caprióval elhíresült film (a Vasálarcos) maszkja.





Kis félelem tölt el, hogy jajj, most akkor mi lesz, mi van, ha rámköt a cucc, de érdekes módon jó az érzés. Eleinte hideg, majd részenként fokozatosan felmelegszik. Kint tombol az őrület, én meg itt „vasálarcban” fekszem, várom, hogy a hatóanyagok felszívódjanak, és a mélyebb rétegekbe jussanak. A vége felé már kicsit nehezebb a helyzet, hiszen ennek a gipszmaszknak súlya van, (szegény Di Caprio miket élhetett át a forgatás alatt?) de így még nagyobb lesz a hatás és az öröm, amikor végre leveszik rólam. A hatást rögtön nem nagyon érzékeltem, csak kb. pár nap elteltével, de azóta is tart! Bársonyosan sima és tökéletesen ápolt bőröm lett.

A kezelés végén megtudtam továbbá azt is, hogy a szép bőrnek van a legnagyobb igénye a törődésre, és már időben fel kell készülni, hogy értékes hatóanyagokkal tápláljuk. Kaptam is egy éjszakai és egy nappali hidratálókrém-mintát, ami sajnos máris elfogyott, de kár tagadni: egyszerűen beléjük szerettem. Nemhiába, ilyen egy francia luxuskozmetikum.

(Sőt, igazán nem venném zokon, ha a szeretteim ezekkel a termékekkel lepnének meg a szülinapomon.)







Galland kezelés





A speciális krémek felvitele után a kozmetikus különleges technikával teszi fel az ásványi sókban gazdag, dús gipszmaszkot. A maszk kialakítása közben az arcot modelláljuk, a kontúrokat megemeljük, a ráncokba beledolgozzuk a hatóanyagokat. A maszk lassan felmelegszik, a hőképződésre a pórusok kinyílnak, a hatóanyagok felszívódnak, és a mélyebb rétegekbe jutnak. Egyidejűleg serkenti a vér és nyirokkeringést, és ezáltal salaktalanít. A hatóidő lejárta után a bőr hőmérséklete visszaáll az eredetire, a pórusok összehúzódnak. A maszk levétele után üde, friss, kisimult arcban gyönyörködhetünk. Ha többet is meg szeretnél tudni a kezelésről, kattints ide: http://www.arculatstudio.hu/

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top