Életmód

A klimaxnak van jó oldala is

Van egy jó hírünk, meg egy rossz. A rossz az, hogy a klimaxos hőhullámok nem túl kellemesek, a jó viszont az, hogy ezek a hőhullámok azt jelzik, a szíved rendben van.
A klimaxnak van jó oldala is  A menopauza tünetei csökkenthetők

A hőhullámok a változókorba ért nők háromnegyedét érintő kellemetlen panaszok, ám egy új kutatás eredményei szerint örülni kell, ha ilyet tapasztal egy menopauza korába ért nő. A Menopause szaklap online kiadásában megjelent friss tanulmány szerint ugyanis a hőhullámok és az éjszakai verejtékezés a változókorba ért nőknél az alacsonyabb szív- és érrendszeri kockázatok jele, vagyis akik hőhullámokat tapasztalnak, kevésbé valószínű, hogy gutaütést (stroke) vagy valamilyen szívpanaszt szenvedjenek el.

A kutatást végző Emily Szmuilowicz, JoAnn Manson és Ellen Seely eredményei azért meglepőek, mert a korábbi vizsgálatok alapján éppen azt feltételezték, hogy a hőhullámok éppen a gyengébb szív- és érrendszer jelei. A kutatók 60 000 nő adatait vizsgálták meg tízéves utánkövetéssel egybevetve, és azt a következtetést vonták le, hogy a menopauza beálltával jelentkező hőhullámok az alacsonyabb szív- és érrendszeri kockázat jelei azok későbbi kórtörténeteihez viszonyítva, akik később, vagy egyáltalán nem tapasztaltak hőhullámokat a változókorba lépés után.

 

Forrás: Medipress

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top