Életmód

A férfiak hanyatlása

A nők jobban vezetnek, mint a férfiak, és a vicceket is gyorsabban veszik. Tehetségesebbek a videojátékokban és aktívabbak a közösségi oldalakon. Említettem már, hogy gyorsabban öltöznek, mint a férfiak?
A férfiak hanyatlása  11 dolog, amit tanulhatunk a férfiaktól

Ez nem vélemény, hanem kutatásokkal alátámasztott tény.

Szinte minden statisztika és kutatás alátámasztja, hogy a nők együttműködőbbek, elővigyázatosabbak és ingoványos területre tévedve jobban feltalálják magukat férfitársaiknál – állítja Dan Abrams A férfiak hanyatlása című könyvében. Az ABC news korábbi ügyvédje kutatási eredményeket gyűjtött egy csokorba, hogy tévhiteket oszlasson el. Ezekből szemezgettünk.

A női szimat csalhatatlan

A nők szaglása fejlettebb a férfiakénál. Egy kutatásban azt vizsgálták, hogy a nők vagy a férfiak ismerik fel jobban az édes illatokat. A női szimat csalhatatlanabb volt. Az ízlelés a szaglással szorosan összefüggő érzékünk. Mivel a nők ízlelőbimbói is fejlettebbek férfitársaikénál, így nem csalatkozhatunk, ha nőtársainkra hagyatkozunk a sörök és borok kóstolásakor.

A nők kitartóbbak a sportokban

Kétségen felül áll, hogy a férfiak nagyobb izomtömeg fejlesztésére képesek, ellenben vannak sportok, különösen a kitartást igénylőek, amikben a nők jobbak. A háttérben az ösztrogén áll, ami az izmok ellensége, de egyben az állóképesség védőszentje. A női test hatékonyabban veszi fel az oxigént, ezért fordulhat elő, hogy az ultramaratonokon a nők le tudják nyomni a férfiakat. A mindennapi életre lefordítva a nők sprint helyett kitartó futásban kerekednek felül. Igaz ez a pénzügyi területen is, a nők jobbak a hosszú távú befektetésekben.

A nők biztonságosabb vezetők

Ellentétben a női vezetőkről szóló viccekkel, a statisztikák egyértelműen kimutatják, hogy a férfiak vakmerő magatartása miatt 77%-kal nagyobb eséllyel halnak meg autóbalesetben. A biztosítási díjakra lefordítva a nők díja átlagosan 7%-kal alacsonyabb. A számok tükrében Ausztráliában a nők petíciót nyújtottak be a női buszsofőrök számának növelésére.

Diétázásban a férfiak a jobbak

A jobb és bal agyfélteke működésének vizsgálatai támasztják alá, miért beszédesebbek a nők. Nincs ez másképp a webes alkalmazásokban sem, a nők aktívabban részt vesznek a közösségi médiában. Egy friss kutatás szerint a nők többet használják a közösségi oldalakat és több időt időznek ezeken az oldalakon. Egy másik kutatás szerint a nők kevésbé esnek internetes csalások áldozatául.
Mielőtt az öntömjénezés csapdájába esnénk, le kell szögezzük, hogy vannak területek, amik megmásíthatatlanul a férfiak territóriumai maradnak. A férfiak ügyesebben parkolnak, jobb a térérzékelésük és kétségtelenül jobban kezelik a térképeket. Sőt, az élet oly igazságtalan, hogy a férfiak sokkal jobbak a diétázásban is. És a csattanó, hogy a túlzó önbizalom, ami a legnagyobb férfihiba, egyben a legnagyobb női gyengeség.

 

Forrás: http://shine.yahoo.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top