Megtalálták a jojóeffektus ellenszerét |
Túl jól hangzik, hogy igaz legyen: egy süti vagy egy csokoládé, amely képes arra, hogy kalóriát égessen. A gyártók esküsznek a találmányra. Szerintük a csilipaprika egyik összetevője – amely dihidrokapsziát névre hallgat – képes felgyorsítani az anyagcserét, így segíti a kalóriaégetést. Hol máshol, mint az USA-ban és Japánban már árulják étrend-kiegészítőként, de Angliában ételek adalékanyagaként szeretnék piacra dobni.
A Japán Étkeztetési Hivatalnál (FSA) kezdeményezte a gyártó cég, hogy adják hozzá a csokoládékhoz, desszertekhez és készételekhez – célzottan a fogyókúrázóknak. Az FSA nemrégiben bejelentette: az összetevő biztonságos. Most az Európai Bizottságon a sor, hogy eldöntse, forgalmazható-e. Ha elfogadják, nemsokára az áruházak polcain elérhető lesz bárki számára.
Dietetikusok szerint azonban a hatás minimális. Azt állítják, hogy egy 95 kilós személy mindössze 50 extra kalóriát éget el naponta, ha ilyen ételt eszik. Ez az 50 kalória egy diétás keksznek felel meg.
A gyártó úgy tervezi, hogy a paprikából nyert természetes összetevőket használja és csak kis mennyiségben. 3 mg adható hozzá egy adag ételekhez – ez a mennyiség 10 csilipaprikából nyerhető ki. A cég nem szeretné, ha az emberek azt gondolnák, hogy csupán az ő ételeiktől lefogyhatnak. Ez csupán hozzátartozna az egészséges táplálkozáshoz és életmódhoz, amivel közelebb kerülhetnének az eredményhez.
Forrás: dailymail.co.uk