Életmód

A kutya lehet a terhes nő legjobb barátja

Fittebbek és egészségesebben élnek a terhesség alatt azok a nők, akik kutyát tartanak.

Mivel a kutyatartással rendszerint együtt jár a sétáltatás, az így élő várandós nők ötven százalékkal nagyobb valószínűséggel teljesítik az ajánlott napi fél óra mozgást. Mindez azért is fontos, mert egyes kutatók összefüggést találtak a terhesség alatt felszedett kilók és a gyermek későbbi elhízása között.
A brit Avon hosszú távú szülő- és gyermek-egészségügyi tanulmánya keretében 11 ezer terhes nőt vizsgáltak meg. Úgy tapasztalták, hogy a kutyasétáltatás segített nekik abban, hogy megfelelő mennyiséget mozogjanak, ezáltal kordában tartsák a súlygyarapodásukat.
„A kutyasétáltatás igen hatékony és motiváló módja a testmozgásnak. Mivel teljesen veszélytelen mozgásformáról van szó, azok is szívesen vesznek részt benne, akik a többi sporttól esetleg idegenkednek. Ha mindez kiegyensúlyozott étrenddel párosul, akkor ez lehet az egészséges várandósság egyik kulcsa” – vélekedett a kutatás vezetője, dr. Sandra McCune.
A vizsgálatot közösen végezték a Liverpooli, a Bristoli és a Dél-Karolinai Egyetem, valamint a Watham Központ szakemberei.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top