Életmód

Alvásfogyókúra, a legkíméletesebb diéta

Tudtad, hogy alvás közben is kiválóan lehet fogyni, méghozzá különösebb erőfeszítés nélkül?

Mialatt alszunk, szervezetünk keményen dolgozik, többek között zsírt éget. Ezt a fázist kell hatékonyan kiaknázni ahhoz, ha meg akarunk szabadulni felesleges zsírtartalékainktól. Ennek érdekében azonban néhány feltételnek teljesülnie kell.

Alvásfogyókúra, a legkíméletesebb diéta

Alvásdiéta: párban is kiválóan lehet csinálni

Először is a nap megfelelő szakában a megfelelő élelmiszereket kell fogyasztani, étkezés során pedig ügyelni kell a táplálék fehérje- és szénhidráttartalmának megfelelő összetételére, az ilyen típusú táplálkozás célja ugyanis a inzulin hormon sakkban tartása. Hogy miért? Mert az inzulin a zsír feldolgozását és elraktározását irányítja, így befolyásolja a hízást és a fogyást, de tápanyagokat is szállít a sejtekhez. És pont itt a lényeg: ha túl sok tápanyag kerül a sejtekbe, hízni fogunk.  

A sikeres alvásfogyókúrához csak meg kell tanulni az étkezéseket egyszerű szabályok alapján kombinálni, s persze a táplálkozáson túl a megfelelő mennyiségű alvás a siker másik elengedhetetlen feltétele. Ha valaki kiegészítésképpen még sportol is, azzal minden fontos feltételt teljesített.

Az alvómenü

Az inzulinkombinált étkezés alkalmazása során napi három étkezés engedélyezett, melyek
között legalább 5 órás időintervallumokat iktathatunk be. Közben még apró falatkákat sem fogyasztunk!

A napot kiadós, szénhidrátban gazdag reggelivel kezdjük! A kenyérhez vagy zsemléhez
lekvárt, mézet fogyasztunk. Alternatívaként akár müzli is fogyasztható, ám tejtermékek nélkül, kizárólag gyümölccsel vagy gyümölcslével. A reggelinél a fehérjetartalmú élelmiszerek fogyasztása tilos; sajt, szalámi, tojás fogyasztását kerüljük. A reggelinek a teljes nap energiaszükségletét fedeznie kell.

Az ebéd szénhidrátból és fehérjéből áll. A menü legyen kiegyensúlyozott, és az „egészségesen fogyni” elvei alapján kerüljön összeállításra. Az ebéd lehet például egy hússal, zöldségekkel és burgonyával készült, gazdag leves, egy burgonya- vagy tésztasaláta, tojással vagy hallal, zöldségekkel, rizzsel.

Este teljesen lemondunk a szénhidrátokról, vacsorára húst, halat, tejtermékeket, illetve
zöldségekkel, salátával kombinált szóját fogyasztunk. Az inzulinszint alacsony marad és a
váltók átállnak az éjszakai zsírégetésre.

Jó minőségű alvás

Annak érdekében, hogy a diéta hatékony legyen, törekedni kell a megfelelő mennyiségű alvásra. Ne menjünk későn az ágyba, gondoljunk arra, hogy alvás közben megszabadulhatunk a kilóktól. A sporttal kombinált diéta mindig is sikeres fogyókúrás receptnek bizonyult. A „fogyás alvás közben” programja szerint a megfelelő időben beiktatott testmozgás felgyorsíthatja a súlyvesztés folyamatát. Egy visszafogott kitartó testmozgás mellett javasoltak az izomgyakorlatok is. Azonban e téren is eltérnek a nomádok és a szántóvetők számára ajánlott gyakorlatok. Edzésre, a zsírégetés felgyorsítása érdekében, legalkalmasabb a 16–20 óra közötti időszak. A könyvben különböző, otthon is elvégezhető kitartó és izomgyakorlatokat, valamint kezdők számára összeállított edzéstervet is találunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top