Életmód

Oltári nagy fogyókúrák

Ha az aktuális bikiniszezonra nem is mindig, az esküvőre valahogy tutira sikerül lefogyni az ember lányának. Míg van, aki a stressz áldásos hatásában bízik, más az ötmarék-diétában. Olvasóink meséltek.

Miközben tavaly Kate Middleton és Vilmos herceg esküvője előtt a nemzetközi sajtó azon aggódott, vajon nem fogy-e le drasztikusan a 177 centi magas, 55 kilós szépség a nagy napra, Kate minden sajtóeseményén csak azzal hárított, hogy „nyugi, ez is a terv része”. És a világ meg is nyugodott, amikor kiderült, hogy mindez a Ducan-diétának, no meg a stressznek köszönhető. A kevés kalória-, sok fehérjebevitelen és az Atkins-diéta elvein alapuló 4 lépcsős étkezési reformmal már számtalan celebnek sikerült lefogynia, nekünk azonban olvasóink meséltek az esküvő előtti megfogyatkozásukról.

Oltári nagy fogyókúrák

 

Ruhát ne fél évvel az esküvő előtt próbálj!

Lina (34) például még sose fogyókúrázott, azt mondja, egyszerűen nem volt rá szüksége, és alkalmatlannak is tartja magát hozzá. Esküvő előtt neki teljesen véletlenül sikerült néhány kilót fogynia, olyannyira, hogy a nagy nap előtt a ruháját is át kellett alakítani.

„Sose tudtam még annyira utálni magam, hogy a 2-3 kiló feleslegtől azonnal szabadulni akarjak. Az étkezés nálam nem vicc, szeretek enni, és a szerencsés anyagcserémnek köszönhetően meg is tehetem, hogy kedvemre egyek. Mivel az esküvő előtt sem terveztem nagy átalakításokat magamon, ezért a ruhámat már fél évvel az időpont előtt kiválasztottuk. Öreg hiba volt. Vidéki esküvőt terveztünk, sok vendéggel, a barátnőm segített mindent leszervezni. Szaladgálás a helyszínek, Pestre a ruhák, a köszönőajándékok után, gyakorlatilag három hónap lóti-futiban telt; voltak napok, mikor csak vízen, a táskámba dugott kekszen és aszalt gyümölcsökön éltem, le is ment akaratom kívül 5 kiló. Azt gondoltam, majd a hátralévő 3 hónap alatt, ami még az esküvőig van, szervezni nagyon már nem kell, majd úgyis visszahízom. Hát nem. Még stresszesebb hetek következtek, újabb 3 kiló mínusz, és az esküvő előtt egy héttel a ruhapróbán kiderült, kifogytam belőle. A varrónő végül horror összegért átalakította, bevette, és persze gyönyörű volt az uszállyal együtt. A vacsorán pedig nyugiban, végre minden aznap elszalasztott főétkezést bepótolhattam a férjemmel együtt. A barátnőm esküvője augusztusban lesz, magvakon és zacskós aszalt gyümölcsökön él, azért, mert nálam már egyszer bevált. Azt mondja, hogy már rendesen stresszel, egészen belül, a gyomrában, és ritkán kíván meg bónuszfalatokat. Meg azt is, hogy a ruhája még nincs meg, azért, mert okos ember más kárán tanul. És milyen igaza van.”

Nem akartam megcsinált bábunak tűnni

Eszter (28) csinos, vékony lány, ő sem fogyókúrázott soha, és bár egyszer végigcsinált már
egy diétát, szerinte teljesen felesleges önmagunkat sanyargatni egyetlen nap kedvéért: „Én az esküvő előtt már egy évvel 42 kg-os voltam, hála a candida-diétának, amit persze nem fogyási céllal csináltam, hanem mert muszáj volt. Így ezzel valójában már nem is kellett törődnöm, mondjuk egyébként sem szoktam fogyókúrázni. A súlyom miatt tehát nem aggódtam az esküvő előtt.

Oltári nagy fogyókúrákÖtmaroknyi diétával hercegnőnek éreztem magam

Barbara (30) esküvője előtt semmit sem bízott a véletlenre, a szokásos szervezési előkészületek mellett kétszer sminket és frizurát próbált, és még az esküvői torta kiválasztását is több próbakóstolás előzte meg. „Egyszerűen csak egy tökéletes napot szerettem volna mindkettőnk életében, egy amolyan tökéletes emléket. És ahogy a legtöbb menyasszony, én is a legjobb formámat akartam hozni a nagy napra. Fontos volt, hogy ha majd visszanézem a képeket vagy a videókat az esküvőről, akkor büszke lehessek magamra. Nekünk tavaly májusban volt az esküvőnk, és mivel állandóan problémáim vannak a súlyommal, ezért már a télen elkezdtem diétázni, és elhatároztam, hogy minden második nap tornázom otthon dvd-re.

A mozgás mondjuk heti két alkalomra ritkult, de azt tisztességgel csináltam végig, a diétát viszont nagyon komolyan vettem. Olvastam valahol, hogy a legjobb, ha minden étel, amit elfogyasztunk, pont egymaroknyi, ezért én az ötmaroknyi étel reformját követtem. Ötször ettem egy nap, ebből kétszer csak gyümölcsöt vagy joghurtot, reggelire mindig valamit táplálót, amivel kihúztam délig, és vacsorára már csak fehérjét ettem párolt zöldséggel, de fele akkora adagot, mint reggelire. Ebédre minden szabad volt, még a sült krumpli is rántott karajjal, de csak egy alig kistányérnyi adag. Nekem bevált ez a mennyiségi diéta, az utolsó néhány nap stresszfaktora pedig még ennyit sem engedett ennem, csak megállás nélkül ittam a citromos vizet. De a fotókat visszanézve, azt hiszem, megérte. Az esküvő napján aztán az oltár előtt egy kicsit tényleg hercegnőnek érezhettem magam.”

Dietetikussal készült a nagy napra

Oltári nagy fogyókúrákJudit (33) sem bíz semmit a véletlenre, pontosan tudta, hogy akar kinézni a nagy napon. „A legjobb barátnőm dietetikus, így kézenfekvő volt, hogy az ő segítségét kérjem. Bár alapvetően magasról teszek az étkezésre, az esküvő annyira fontos nap volt a számomra, hogy még arra is rá bírtam venni magam, hogy napi szinten is odafigyeljek, hogy mit eszem. Nem vagyok sovány alkat, a 180 centimhez 75 kg a súlyom, amiből tízet szerettem volna lefaragni. Ehhez barátnőmmel összeraktunk nekem egy könnyen teljesíthető havi menüsort, amihez minden héten szerdán és szombaton vásároltam be, esténként pedig max. másfél órát vettek el az életemből. Sok zöldséget, halat és gyümölcsöt kellett ennem, a kenyeret, a tésztákat pedig visszaszorítottuk. Ez ment három hónapon keresztül, mellette kétnaponta stepaerobik, a diétát pedig nemcsak én csináltam, de a férjem is, hiszen más nem nagyon volt otthon. Az esküvőm napján elégedett voltam magammal, hiszen három hónap alatt lement 8 kiló. Az esküvőnk óta eltelt már két év, de az otthoni főzés megmaradt, plusz 5 kg azonban visszamászott.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top