Életmód

Kitiltották a jó testű nőket az edzőteremből

Az indoklás szerint a vékony nők "rontják a légkört".

Kizárólag túlsúlyos nők számára nyílt edzőterem a kanadai Vancouverben – írja a The Province. Férfiaknak, valamint vékony vagy normál testalkatú nőknek tilos a belépés. A potenciális tagokat már telefonon leinformálják, de akadnak, akiket az ajtóból fordítanak vissza, mert túlságosan vékonyak.Kitiltották a vékony nőket az edzőteremből

A fitneszterem alapító-igazgatója, Louise Green a lapnak nyilatkozva elmondta, hogy egy „biztonságos mennyországot” akart létrehozni a túlsúlyos nők számára, ahol nem kell szégyenkezniük, és nem frusztrálja őket a náluk sokkal vékonyabb nők jelenléte.

Green szerint a túlsúlyos nőket sokszor az tartja vissza az edzőtermek látogatásától, hogy úgy érzik, a náluk fittebb emberek lenézik őket a testalkatuk miatt, ezért van szükség egy olyan edzőteremre, ahol a vékony nők nem rontják a légkört.

Az edzőterem speciális súlycsökkentő programokat kínál, melybe a fogyasztó és erősítő edzéseken túl a táplálkozási és életmód-tanácsadás is beletartozik, mivel így szeretnék egészségesebb életmódra szoktatni az ügyfeleiket. Már csak az a kérdés, hogy ha sikerül lefogyniuk, vajon őket is eltanácsolják-e az edzőteremből. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top