Életmód

Öt jó barát bőven elég egy életre!

Aggódó, ölelő, kölcsönadó, praktikus és drukkoló – öt bizalmas jó barát pont elég. Nincs szükségünk többre a kutatók szerint.

Öt jó barát bőven elég egy életre!Van olyan, akinek több száz, sőt több ezer barátja van a Facebookon: felejtsd el őket – írja a Daily Mail. Öt megbízható barátra, bizalmasra van csak szükségünk a kutatók szerint, akikkel megoszthatjuk a problémáinkat és jó tanácsokkal tudnak ellátni.

A kutatók azt is megmondják, milyen típusú segítőkre van szükségünk ahhoz, hogy boldogok lehessünk. Először is kell egy aggódó nagynéni típusú, aki izgul értünk és félt, akkor is, ha nem kéne. A képzeletbeli barátlista első helyezettje a kutatók szerint ő.

Aztán kell valaki, akivel megoszthatjuk a problémáinkat, aki szükség esetén megölel, és érzelmi ügyekben mindig számíthatunk rá. Vagy csak sírhatunk a vállán, akár anélkül, hogy egy szót kéne szólni.

A harmadik legfontosabb barát olyan valaki, akire anyagi ügyekben maximálisan számíthatunk: nemcsak kölcsön ad, de praktikus tanácsokkal lát el, mit csináljunk a pénzünkkel, hogyan spóroljunk. Sajnos ilyen barátra nekünk is nagy szükségünk lenne, mert egyelőre csak költekezni tudunk, de azt hatékonyan és gyorsan.

Főleg azoknak, akik nem két lábbal állnak a földön, szükségük van olyan barátra, vagy akár családtagra, aki gyakorlatias és mindenre van megoldása. Olyan, akit bármikor felhívhatunk, ha például lerobban a kocsink az autópálya kellős közepén, vagy ha csőtörés van a lakásban, azonnal tudja, kit hívjunk, hova menjünk. Szóval egy igazi problémamegoldó.

Életünk nagy részét a munkahelyünkön töltjük, ezért nem mindegy, van-e ott olyan barátunk, kollégánk, akire odabenn számíthatunk. Jól jönnek a tanácsok és egy kis segítség, plusz némi humor a munkahelyünkön, és pláne nem baj, ha jó hangulatban telik a nap.

A Facebook több millió felhasználójának átlagosan 190 barátja van egy felmérés szerint. A britek 32 százaléka mégis érzi úgy, hogy igazán senkit sem érdekel, mi van vele. A pasik valahogy magányosabbnak érzik magukat: 42 százalékuk mondta azt, senkihez nem tudnak fordulni a bajban, míg a nők 23 százaléka érzi ugyanígy.

Neked hány igazán jó barátod van? Kevés az öt, vagy pont elég?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top