Életmód

5 hónap gyaloglással töltötték a nászutat

Eddig csaknem 3500 kilométer gyaloglásnál tart nászútján egy fiatal magyar pár, és még koránt sincsenek a végén.

5 hónap gyaloglással töltötték a nászutatKülönös megoldást választott egy fiatal magyar pár, hogy megünnepelje esküvőjét. A szokásos nászutak helyett úgy döntöttek, ők gyaloglásba kezdenek, s teszik ezt immár 5 hónapja.

Szécsi Gábor és Szécsi-Tóth Zsófia a házasságkötésük után két nappal indult útjára, és zarándokhelyeket is meglátogatnak. Eddig 3650 kilométert tettek meg, útba ejtve az ausztriai Mariazellt és a franciaországi Lourdes-ot. Jelenleg Santiago de Compostelában vannak, ahonnan tovább folytatják a szokatlan nászutat, és Portugáliát veszik célba.

Útjuk során a gyaloglást is népszerűsíteni kívánják, ennek érdekében egy honlapot is létrehoztak, ahol a gyaloglás melletti érvek mellett úti beszámolókat is közzétesznek.

Bár a gyalogos álom már 2008-ban megfogant,csak akkor öltött testet, amikor Zsófi 2010-ben megkérdezte Gábortól: „Elmehetek veled?” Céllá pedig akkor vált, amikor kapott egy indulási dátumot: 2012. április 1.
Az utat azonban megelőzte 2011-ben, egy Tisza-tavi madárlesen a leánykérés, majd felvezetésként egy esküvő 2012. március 31-én. Így lett a zarándokútból nászút is egyben.

5 hónap gyaloglással töltötték a nászutat

Gáborék így írják le a kapcsolatuk fejlődését gyalogos nyelven:

Már az első randi jelszava az volt: „kényelmes cipőben gyere”, ami kellett is a Gellért-hegy majd a Vár-hegy megmászásához. Ezt követte a: “legyen nálad láthatósági mellény, zseblámpa és víz, mert nem biztos, hogy sötétedés előtt leérünk a hegyről!” Végül szóba került a nagy séta, és a jelszó arra változott: “Neked mennyi helyed van még a hátizsákodban?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top