Életmód

Férfiak autóit is javítják a női szerelők

A női autószerviz alapítója már oktatja is az autószerelést. Nőknek és férfiaknak egyaránt.

Közel tíz éve annak, hogy a kétgyermekes Caroline Lake megnyitotta Anglia első női autószerelő-műhelyét. Az asszony célja elsősorban egy olyan műhely létrehozása volt, ahol a női autótulajdonosoknak nem kell a szerelők hímsoviniszta poénjait elviselniük, és nem verik át őket, kihasználva a tájékozatlanságukat.

„A nők azért jönnek ide, mert bíznak bennem, tudják, hogy nem csapom be őket. Arra akarom ösztönözni őket, hogy ne féljenek, érezzék magukat biztonságban. A társadalomba beivódott, hogy a nők automatikusan nem tudnak semmit az autókról” – mondta Caroline egy brit lap riportjában.

Caroline (középen) és két munkatársa

Caroline (középen) és két munkatársa

Kép: Facebook

A szerviz rendkívül sikeres lett, hiszen Caroline és munkatársai minőségi munkát adtak ki a kezükből. Hamarosan már nem csupán nők, de férfiak is hozzájuk vitték javíttatni az autóikat.

Caroline worshopokat is tart civileknek az autó karbantartásáról, illetve a gyakori hibák elhárításáról. Az órákon korábban csak nők vehettek részt, azonban egyre több férfi is jelentkezett. Ma már koedukált csoportok indulnak, azonban az oktatás ideje alatt a pasiknak is a műhely egyenruháját, a rózsaszín overallt kell viselniük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top