Életmód

Ezért fogynak le gyorsabban a férfiak

Jobban összpontosítanak és kevésbé kötődnek érzelmileg az evéshez.

Ezért fogynak le gyorsabban a férfiak Egy 12 hetes fogyókúra során a férfiak átlagosan 7,6 kilót, míg a nők 4,9 kilót adnak le – derült ki egy 1,2 millió fogyókúrázó adatait vizsgáló tanulmányból.

„Ez több különféle dolog kombinációjának köszönhető, beleértve az érzelmeket, a genetikát, a neveltetést, a kultúrát és a környezetet, amiben élünk – magyarázta dr. Jacquie Lavin, a kutatás vezetője. – A kutatások igazolják, hogy a férfiak gondolkodása inkább megoldásalapú és kevesebb az otthoni kötelezettségük is, így ha megkapják az étkezési tervet, hajlamosak azonnal belevágni és csinálni. Jobban összpontosítanak, határozottabban kezdenek, és kevésbé valószínű, hogy az időközben bekövetkező életesemények eltérítik őket a céljuktól.”

Ehhez képest viszont a nőkre jellemző, hogy érzelmileg is jobban kötődnek az evéshez, és a stressz, illetve az érzelmekre ható események szabotálhatják a fogyókúrát. „Fontos, hogy ne kategorizáljuk mereven a férfiakat és a nőket, mégis minden egyes ember, legyen férfi vagy nő, más” – tette hozzá dr. Lavin.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top