Életmód

“Nekem mellforradalom kell!”

Van, aki szereti nézegetni, de csak messziről. Van, aki retteg tőle. Van, aki csak álmodozik. Pasikat kérdeztünk, mondják el, hogy valójában mit gondolnak a szilikonmellről. Elmondták...

Három dolog történhet, ha egy pasit valaki a szilikonmellről kérdez. Ha a kérdező nőnemű, és valószínűsíthetően természetesek a mellei, akkor megkapja a természetesség dicshimnuszát zengő nagymonológot. Ha a kérdező nőnemű, és felturbózott melle van, akkor egy „nincs ezzel semmi baj”, „elképesztően dögös tud lenni” jellegű válasz várható. Ha a kérdező férfi, akkor garantált egy összekacsintással megspékelt félmosoly, amit aztán egy-egy frappánsnak szánt összehasonlítás követ („A pöttyös labda is nagy, kerek és műanyagból van. És mindkettővel jól lehet játszani.” „A szex nem matek, hanem környezetismeret.” „Egy felnőtt férfi jobban szeret bőrlabdával focizni, mint gumival.” „Ahogy a csúcskategóriás autók műszerfalán is a natúr alapanyag jelzi az eleganciát, még ha picit szerényebb is a kivitelezés, úgy a csajok „műszerfalán« is a tuningoktól mentes, letisztult dizájn a nyerő.”).

A férfiak alkalmazkodóképessége ilyen téren tehát elképesztő, ám amint nyilvánosan kell véleményt mondaniuk, egy-két kivételtől eltekintve mindenki a természetességre esküszik. De akkor miért is terjed elképesztő mértékben a plasztikázás, és miért van az, hogy a felnőttfilmesek és szexmunkások között alig van természetes adottságú?

Megnézem
Összes kép (1)

Nagy mell, nagy élvezet

A legtöbb férfi életében az első találkozás a szexualitással a pornó révén történik meg, így a rácsodálkozás a mellimplantátumokra elég korai időre datálható. Ahogy a harmincéves András fogalmazott: „Szexuális fejlődésem alapkövét – és ezzel vagyunk így még páran – Dolly Buster munkássága jelentette, de ahogy az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságának tölteléktagjai, az ügyben általánosságban nem tudok véleményt mondani, csak konkrét esetben.”

Rövid kis közvélemény-kutatásomból az mindenesetre leszűrhető, hogy a férfiak fejében fiatalkorukban valóban kialakul egyfajta mellfétis, és egy darabig hajlamosak hinni a „nagy mell, nagy élvezet” mantrában, ám az évek és az élmények során a többség véleménye megváltozik. „Élmény volt, hogy nagy szilikonmelle volt, de nem ez működtette a kapcsolatot. Mert a méret nem is olyan lényeges, pedig korábban hajlamos voltam másképp gondolkodni erről” – emlékezett vissza a 35 éves Karesz arra az időre, amikor 28 évesen először találkozott az ágyban nem természetes domborulatokkal.

Csak vonalkód ne legyen rajta

„Semmi olyat nem simogatok szívesen szex közben, amin lehet, hogy van vonalkód” – tolmácsolja sok férfi véleményét a 27 éves Dávid. A szex ugyanis sokak szemében a természetességről szól, márpedig egy idegen anyag belépése a képletbe nem mindenki számára vonzó. „Volt tapasztalatom szilikonmellel, és nem tudtam szabadulni az érzéstől, hogy két zacskó szmötyi is ott van velünk az ágyban, amire valószínűleg vigyázni kell. Vad szex kampec!” – panaszkodott a 34 éves Zsolt, bár a véleményét nem mindenki osztja. Karesz szerint például az általa tapintott keblek csak valamivel voltak keményebbek, mint az igaziak, de nem betonkeménységűek, így be lehetett közéjük férkőzni. És persze a gravitáció egyáltalán nem hatott rájuk, Karesz legnagyobb örömére.

Van táboruk azoknak a férfiaknak is, akik látványra kifejezetten szeretik a műcicik méretre szabott vonalait, ám a tapintásuk már nem okoz nekik akkora örömet. Ilyen pasi a 33 éves Gábor is, aki szerint „tapintásában sajnos előjön a természetellenes érzés, de a visszafogott és ízléses szilikonmell látványban nagyon is izgató tud lenni”. A 39 éves Tamás igyekezett fotósszemmel megközelíteni a dolgot: „A szimmetria szép dolog. Valahogy az emberben rend és nyugodtság érzését kelti. Amennyiben két mellről van szó, hajlamosak vagyunk egy picit túlmisztifikálni. Én hiszek a természet változatosságában. Nem akarom mindig a rendet és nyugalmat érezni. Nekem mellforradalom kell!”

Nem baj, ha van

Ha a nagy mellért, ha a kis mellért, ha a szilikonért, ha a természetesért rajonganak, a megkérdezettek valamiben teljesen egyetértettek: egyikük sem talált semmi kivetnivalót abban, ha egy lány azért csináltatja meg a cicijeit, mert előtte testképzavara volt, vagy mert a szoptatás, műtét miatt nem az előnyére változott a teste, és ily módon szeretné visszanyerni régi formáját. Akik csak azért fekszenek kés alá, hogy nagyobb mellméretük legyen, de amúgy normális méretű és formájú mellük van, azt nem tudom támogatni” – mondta az 58 éves Lajos, és a 36 éves Sándor is hasonlóan gondolkodik a témáról: „Nekem nincs vele bajom. Legalábbis azzal, ami tényleg szépészeti beavatkozást jelent, és nem két pöttyös gumilabdát.”

A(z) “Gondoltál már arra, hogy megműttesd a melled?” című szavazás véget ért!
A szavazók többségének véleménye szerint:
Nem, soha

Ahány pasi, annyiféle vélemény, ám azt még a legelvetemültebb természetességhívők és a legvadabb szilikonpártiak is elismerik, hogy igazából nem ezen múlik a lényeg. Ha két ember között megvan az összhang, az efféle kérdések nem gördíthetnek eléjük akadályt. Persze ettől még érdemes és kell is erről beszélgetni, vitatkozni, hiszen e nélkül szóba se kerülhetne például az a dilemma, amivel a 34 éves József rukkolt elő: „Kíváncsi lennék, hogy halál után a szilikonmell lebomlik-e? A környezetre káros? Vagy előtte kiveszik? Vagy mi?!”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top