Életmód

Szupergyümölcsök, amiket elfelejtettünk

Ritkán használjuk főzéshez a gránátalmát vagy a grapefruitot. A Cafeblog bloggere most néhány könnyű receptet mutat nektek.

Gránátalma és grapefruitok. Hogy miért együtt? Mert nekem most kettőjükkel támadt kedvem kísérletezni kicsit, ötleteket gyűjteni, és megállapítottam, hogy jó párost alkotnak a nap bármely szakában, és egyszerű, gyors és pikáns ételek varázsolhatók a segítségükkel, gyakorlatilag minden főzőtudomány nélkül is. Itt most nem is az a lényeg, hogy valami hatalmas kulináris újítást vigyünk véghez, elég, ha barátságot kötünk velük, és megpróbáljuk beilleszteni étkezésünkbe, amit szervezetünk biztosan meg fog hálálni. Nem utolsósorban szépséges színükkel feldobják a legszürkébb őszi napot is.

 A szerző többi írását elolvashatjátok palmafaproject.cafeblog.hu oldalon.

Pár évvel ezelőttig én sem nagyon tudtam, mi fán terem, pedig pont ott. Egy késő őszi horvátországi kiránduláson jött velem szembe egy ilyen fa, roskadásig tele a szép pirosló, akkor érő gránátalmákkal. Piacon többször elmentem mellette, nagyon nem izgatta a fantáziám, tudtam, hogy valami fura, problémás almatípus őnagysága. Aztán egyszer felbátorodtam, mert annyi jót hallottam róla, és úgy döntöttem, hogy gránátalmát fogok enni, de akkor még nem tudtam, hogy ez a konyha átfestésével is fog járni…

Addig eljutottam, hogy félbevágom, aztán gondoltam, kikanalazom a magokat, mert ugyebár csak az fogyasztható belőle, de ez nem bizonyult a legjobb megoldásnak, mert én is úgy néztem ki, mintha valami új keletű bőrbetegség ütötte volna fel bíbor fejét az arcomon, a csempe, a szekrény és a padló pedig horrorfilmbe illett. Aztán láttam Jamie praktikáját, aki félbevágás után egy fakanállal kezdte el veszettül csapkodni a gyümölcsöt, és valóban kipotyogtak a magok belőle, de az is jól látszott, hogy a leve (ami kincs), ismét nagyobb mennyiségben fordult elő a pulton, mint a tálban. Nagyon bírom Jamie fiút, de ezúttal nem győzött meg. Ami nekem bevált, ha kettévágom a gránátalmát, a mosogatóba teszek egy jó mély és széles tálat, eltartom magamtól az egyik felét lefelé fordítva a tál mélyére, és megnyomom finoman az oldalát, és elkezdenek potyogni a magok, meg a leve is kicsorog.

A grapefruitos és gránátalmás receptekhez kattintsatok a szerző blogjára a Cafeblogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top