Életmód

“Bottal sem nyúlnék ilyen nőhöz!”

Hiába írunk 2014-et, sok tekintetben még ma sem ugyanaz a mérce egy férfi és egy nő számára. Ahogy könnyebben bocsátjuk meg a pasiknak, ha életük során sok szexpartnerük akadt, a részeg férfiak látványát is lazábban kezeli a világ. De mi a helyzet a részeg nőkkel?

Ha könnyű a vér

„Tizenéves koromban az első csókot egy eléggé ittas lánytól kaptam egy szilveszteri éjszakán, és bár jó érzés volt, máig emlékszem, hogy az ajkainak pezsgőíze volt. Fél órával később már más sráccal láttam smárolni. Talán részben emiatt alakult ki bennem, hogy a részeg csajokat nem veszem komolyan, és ha olyan a helyzet, nem szoktam kimaradni semmi jóból. Persze nem kell arra gondolni, hogy eszméletlenre itatott lányokat viszek fel a lakásomra – nem is én itatom őket, isznak ők maguktól –, de ha egy lány bátorra issza magát, és én kellek neki, nem fogom magamtól eltaszítani” – avatott be életfilozófiájába a 31 éves Csongor, aki ezzel a gondolatmenettel nagyon nincs egyedül. Rövid körkérdésemre a legtöbb férfi egyetértett abban, hogy az alkohol nemi hovatartozástól függetlenül mindenkiben feloldja a gátlásokat, viszont furcsa módon a részeg nők viselkedését jobban elítélték a férfiakénál.

Megnézem
Összes kép (1)

 

A női finomság vész el

Éltem pár évet Londonban, és azt kell mondanom, hogy az ottani éjszakai csajcsapatoknál nem létezik rosszabb. Köldökig kivágott ruhákban, oltári magas sarkú cipőkben parádéznak, üvöltöznek, káromkodnak, műleszbiznek, sőt úgy kötnek bele másokba, mint egy csapatnyi részeg futballhuligán. Egyszer olyat is láttam, hogy a bandáról levált az egyikük, és a Regent Street egy kapualjában pisilte ki magát, miután felhúzta a miniszoknyáját. Bottal sem nyúlnék ilyenekhez” – fejtette ki a 33 éves Krisztián, aki persze azt nem tette hozzá, hogy a házfalnál vizelő férfiak éjszakánként még Budapesten is mindennapos látványelemnek tekinthetők. „Ugyan egy tökrészeg férfi sem túl felemelő látvány, de mivel a nőket a hétköznapokban finomabbnak, kedvesebbnek és visszafogottabbnak látjuk, amikor ők változnak át tomboló vagy dülöngélő részegekké, sokkal szembetűnőbb a változás. Pont a lényegük, a finomságuk vész el ilyenkor” – próbálta nekem magyarázni a 29 éves Zsolt a megítélésbeli különbséget. Ráadásul sajnos sokkal kiszolgáltatottabbak is – teszem hozzá én –, mivel olyasmiről nem túl gyakran szólnak a hírek, hogy egy részeg férfit szexéhes tinilányok erőszakoltak meg a parkban, viszont a fordítottja már egyáltalán nem megy ritkaságszámba.

„Megölöm, megölöm!” – amikor a pasi részeg

„Nekem egyszer volt egy pasim, aki mindaddig egy félisten volt, míg be nem rúgott. Valami érthetetlen okból néhány pohár sör után is személyiségváltozáson esett át, konkrétan, mintha egy másik ember lenne – meséli Kati. – Borzasztóan féltékeny lett mindenkire, és ha valaki rám nézett, síri hangon suttogta a fülembe, hogy megölöm, megölöm! És ettől a frász kitört, mert sebész volt, így tudta, hova kell szúrni. Szerencsére végül nem bántott senkit, de állandóan kötözködött, beszólt mindenkinek. Egyszer egy céges bulin úgy beszólt az egyik kolléganőmnek, hogy a csaj sírva ment haza. Végül ezért is szakítottam vele, mert lehetetlen volt vele társaságba menni, annak ellenére, hogy a munkájában meg egy eszméletlen lelkiismeretes fickó volt.”

Alkohol a párkapcsolatokban

Abban azért a legtöbb megkérdezett egyetértett, bárkivel előfordulhat, hogy egy picit elveti a sulykot, és rosszul felmérve a saját alkoholbírását, többet iszik a kelleténél. Ez bocsánatos bűn. Leginkább akkor van gond, ha ez gyakran előfordul. „Vittem már haza a feleségemet úgy, hogy tántorgott, és alig bírt járni a magas sarkú cipőjében, és bár nem aznap este láttam őt a legszebbnek, ennyi egy kapcsolatba bele kell, hogy férjen. Legalább így is láttam őt egyszer, ez is megvolt. Ő is látott már engem nagyon részegen, úgyhogy kvittek vagyunk” – magyarázta a 35 éves Gyuszi. A 32 éves Zsombor azért felhívta a figyelmet a jelenség veszélyeire is: „Nyilván időnként egy párkapcsolatban is előfordul, hogy valamelyik fél felönt a garatra, csakhogy az én exem az ilyen esetekben ugyanazzá a flörtölőgéppé vált, aki a kapcsolatunk előtt volt. Tette a pasiknak a szépet, elment velük táncolni egy »Csak egy tánc. Mit féltékenykedsz?« felkiáltással, és bár abban biztos voltam, hogy józanul sosem csalt volna meg, amikor ivott, efelől komoly kétségeim voltak. Márpedig elég gyakran csapott ilyen görbe éjszakákat.”

Összejönnél egy részeg nővel?

Afelől nincs kétség, hogy sok férfi kihasználja, ha egy spicces nő „tálcán kínálkozik fel” neki, de persze akadtak olyan pasik is, akik semmilyen formában nem jönnének össze részegekkel („Anyám alkoholista volt, nem bírom a részeg embereket” vagy „Engem egy nő józanul akarjon, ne kelljen neki ehhez segédanyag!”). Persze még a spiccességet kihasználók is hozzátették, hogy tajt részeg nőkkel ők se kezdenének, de a világon sajnos nem mindenki viselkedik ennyire gentlemanként. A szexen kívül engem azonban az is érdekelt, hogy összejönnének-e egy olyan nővel, akit először úgy ismernek meg, hogy részeg. Az élből elutasítókon kívül sokan szerencsére nyitottabban álltak a kérdéshez.

„Az exemmel úgy jöttem össze, hogy a ZP-ben egy koncerten találkoztunk. Hihetetlenül gyönyörű volt. Ahhoz még volt merszem, hogy megszólítsam, de ahhoz már nem, hogy később meg merjem csókolni, pedig csak úgy forrt köztünk a levegő. Már a találkozásunkkor se voltunk színjózanok, de ahogy múlt az idő, egyre több italt gurítottunk le együtt, és be kell vallanom: a végére mindketten eléggé berúgtunk. Viszont ha nekem szabad volt ezt tennem »az első randinkon«, akkor neki miért ne lett volna? Egy nem annyira hosszú, de bennem máig szép emlékként élő szerelem lett belőle” – mesélte a 28 éves Kálmán, amit már csak Zsombor véleményével egészítenék ki: „Ha az Igazi áll ott előtted, de van benne némi pia, attól ő még az Igazi marad, nem igaz?”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top