Életmód

Szuper pórustisztító házilag: arcmaszk zselatinból

A fekete mitesszereket senki nem szereti, nyomkodni meg kifejezetten rossz ötlet. Bloggerünk megoszt veletek egy jó kis arcmaszkreceptet, segítségével kitisztíthatjátok az eltömődött pórusokat.

Ma az egyik leggyakoribb problémára mutatok nektek megoldást, ez pedig nem más, mint a mitesszeres arcbőr. A mitesszerek a nők 90 százalékát érintik, mondhatjuk, hogy napjaink egyik leggyakoribb bőrjelensége. A tévhitek azt mondják, hogy a mitesszer a kitágult pórusokon keresztül bejutó kosz betokosodása, ezért láthatók fekete pettyek a tág pórusokba.  A fekete mitesszer nem más, mint a bőr pórusaiban felgyülemlett faggyú, amelynek teteje a levegővel érintkezve oxidálódik, így fekete színű bevonat képződik rajta. A mitesszer tehát nem a piszok miatt fekete. A mitesszerek gyakran pattanásokká alakulhatnak át a nem megfelelő eltávolítás következtében. Leggyakoribb kialakulási helyük a T vonalban található, tehát az áll, az orr, illetve a homlok vonalán.

Kezelésükre a legkézenfekvőbb megoldás kozmetikus, vagy bőrgyógyász felkeresése, semmiképp ne álljunk neki otthon nyomkodni a pici fekete pontokat, mert csak nagyobb kárt okozhatunk vele. A mitesszer gyökere a faggyúmirigyünkben található, mely lényegesen lejjebb esik, mint a bőrünk felszíne, így viszonylag kevés az esélye, hogy házilag “gyökerestül” eltávolíthatjuk nyomkodással. Olyan praktikát mutatok nektek, amely egyrészt szinte semmibe nem kerül, másrészről pedig nyomkodás helyett egyszerűen és tökéletesen távolíthatjuk el a pórusainkból az ellenséget.

Tegyünk fel egy fazékba vizet melegedni, majd ha felforrt, vegyünk le a tűzről, hajoljunk fölé és a fejünkre terítsünk egy törülközőt. Kicsit kellemetlen lesz a forró gőz, de nagyon szépen kitágítja a pórusainkat így sokkal precízebb munkát végezhetünk.

Ha szeretnétek relaxálni, tegyetek 3-4 csepp teafaolajat vagy kamillakivonatot az edénybe. Türelmesen gőzöljünk 15-20 percen keresztül. Vegyünk egy kisebb tálat, öntsünk bele 1 teáskanál hideg tejet és adjunk hozzá szintén egy teáskanálnyi zselatint. Alaposan keverjük el, hogy csomómentes legyen.

A maszk teljes receptjéért kattintsatok a Caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top