Életmód

Így csinálj házi gyömbérteát!

Ebben a betegeskedős időszakban jól jön egy kis házi gyömbértea. Bloggerünknek van egy jó gyömbérteareceptje.

Afrodiziákum, fűszer, orvosság, parfümalapanyag, mindez egy kis gumóban. Ebben a hideg, de esős januárban, amikor az influenzavírusok élénkülni kezdenek, nem árt, ha van egy kis gyömbérgyökér a hűtőnkben. Reggel egy friss narancs levébe reszelve igazán frissítő és immunerősítő italt készíthetünk belőle.

A hagyományos indiai ájurvédikus orvoslás szerint a gyömbér nemcsak a testet, hanem a lelket is erősíti. Fokozza az intelligenciát, határozottabbá tesz. A középkori Itáliában a gyömbér az időskori boldogság biztosítéka volt, mert fokozza a szexuális képességeket. Afrikában is mint szexuális erőt növelő afrodiziákum terjedt el. Angliában gyomornyugtató italokat és sört készítettek a gyömbérből. Utóbbi az előfutára volt a világos gyömbérsörnek, melyet ma is ajánlanak hasmenés, émelygés, hányinger ellen.

Japánban gyömbérszeleteket adnak az étkezés egyes fogásai között a szájpad megtisztítására és az emésztés javítására, mivel a gyömbér serkenti az emésztőnedvek kiválasztását, így könnyebb lesz az emésztés, és az étvágyat is növeli.

Egy jó kis gyömbérteareceptért folytasd az olvasást, és kattints a Cafeblogra!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top