Életmód

7 jógapóz a munkahelyi stressz leküzdésére

Tudom, hogy mindenki imádja a munkahelyét, és szeret egész nap ott is ülni, és vannak olyan tuti cégek, ahol rendszeresen át is masszírozzák a kedves kollégákat erre rendszeresített szakemberek.

Sokan pedig eljárnak tornázni, pilatesezni, jógázni is, ami mind nagyon szuper. Ha heti rendszerességgel veszel részt 60-90 perces jógaórákon, nyilván az is nagyon hasznos, de gondolj bele, mi a helyzet a napnak abban a szakaszában, amikor csak ülsz az irodában, kiszolgáltatva a tested-lelked a krónikus stressznek és feszültségnek.

A december amúgy is általában elég feszkós az irodistának, év vége van, húzzunk-még-bele, satöbbi, úgyhogy különösen igaz most, hogy ha egész nap, órákon keresztül asztal mellett ülsz, az nemcsak az ágyéki gerinc számára jelent fokozott megterhelést, de túlfeszül a hát felső része, beszűkül a mellkas, rövidülnek a csípő körüli izmok, és bizony mindez nyak-, váll- és derékfájáshoz is vezet. Próbáld ki ezt az egyszerű irodai jógasorozatot, amikor épp nincs lehetőséged a kedvenc (jóga)órádon nyújtani.

A folytatásért kattints a Jóga egyszerűen caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top