Életmód

Brutális hízókúra a házasságért – ahol kövérnek lenni menő

Miközben Európában már akkor ciki vagy, ha 3 kiló felesleg van rajtad, ebben a nyugat-afrikai kis országban akkor közösít ki a társadalom, ha túlságosan vékony vagy.

Mindig is tudtam, hogy vannak a világnak olyan részei, ahol a molett idomokat gyönyörűnek találják, és egy husi nőnek nem kell szégyenkeznie. Mauritániában azonban egy kissé túlzásba esnek. Miközben Európában már akkor ciki vagy, ha 3 kiló felesleg van rajtad, ebben a nyugat-afrikai kis országban akkor közösít ki a társadalom, ha túlságosan vékony vagy. Így aztán elég nehézkes lenne a házasság, ugyanis a pasik arra buknak, akin van mit fogni.

Az mindig is ismeretes volt, hogy a nők bármilyen őrültséget képesek elkövetni azért, hogy ne maradjanak pártában, és ez itt sincs másképp. A fiatal lányokat egy brutális hízókúrának vetik alá, hogy felkészítsék a házasságra. Napi 16 000 kalóriát tömnek beléjük – összehasonlításképp: egy testépítő ennek mindössze a negyedét eszi, egy erős fizikai munkát végző férfi pedig napi 2-3000-nél megáll. El tudtok képzelni ekkora ételmennyiséget? Nekem, aki imádok enni és nem vetem meg az ínyencségeket, már a gondolatra is hányingerem támad.

Ráadásul itt a striák, a bőr tágulásának következményei sem elkendőzni való szégyenfoltok, ugyanis a mauritániai férfiak nagyon is buknak az elhízott nőkre. Zeinebou Mint Mohamed például egy 26 éves fiatal hölgy, aki büszkén mutogatja a csíkjait és termetes pocakját.

A folytatásért kattints az Énidő caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top