Életmód

Rémálmaid lehetnek, ha a bal oldaladon alszol

Egy vizsgálatban arra az eredményre jutottak, hogy a bal oldalunkon aludva nagyobb valószínűséggel fogunk rosszat álmodni. Vajon van alapja a feltevésnek?

Az első, az oldalunkon alvás és a rémálmok közötti összefüggésre vonatkozó kísérletet 2004-ben végezték, és nemrég újravizsgálták a jelenséget.

Rémálmaid lehetnek, ha a bal oldaladon alszol

Valóban arra az eredményre jutottak, hogy a bal oldalukon alvók nagyobb százalékának volt rossz álma, mint a jobb oldalukon szundítóknak. De fontos megjegyezni, hogy az alváskísérletet mindössze 63 személy körében végezték el, akik közül 41-en aludtak a jobb oldalukon, 22-en pedig a balon. A baloldalon alvók 41 százaléka számolt be rémálmokról, a jobb oldalukon pedig 15 százalék álmodott rosszakat. Szóval bár az arányok alátámasztják az állítást, ilyen kevés személlyel kár lenne meggyőződésnek venni, hogy a rossz álmok és a bal oldalon történő alvás mindig együtt járnak.

Rémálmaid lehetnek, ha a bal oldaladon alszol

Ha gyakran vannak rémálmaid, természetesen azért érdemes kipróbálni, hogy megpróbálsz a jobb oldaladon aludni. De az is segíthet, ha elalvás előtt tudatosítod magadban, hogy kontrollálni fogod az álmaidat, és jó végük lesz. Ha sehogy nem akar szűnni ez a nyomasztó probléma, érdemes felírni az álmaidat és szakemberhez fordulva a végére járni, miből fakadnak a visszatérő rémálmok.

Forrás: The Huffington Post

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top