Buzgón diétázol, de nem látod az eredményt? Lehet, hogy a munka utáni, vacsora előtti aperitif jót tesz a szociális életednek, de a fogyókúrádnak már kevésbé.
Egy tanulmány szerint, az alkohol megerősíti az agy reakcióit az ételek aromáira, vagyis meghozza az étvágyat. Az alkohol hatására többet bírunk enni, mint egyébként tennénk. Nem véletlenül javasolják még az orvosok is aperitif fogyasztását étvágytalanság esetén.
Mindezt egy olyan kísérletben bizonyították, ahol nők egy csoportjának intravénásan alkoholt adtak be, egy másikuknak pedig placebót. Ezután ételek aromáira kellett reagálniuk, majd ebédmenüt választhattak. Az eredmény: azok a nők, akik alkoholt kaptak, többet ettek, mint akik placebót.
Ha nem akarsz lemondani a munka utáni iszogatásról, jó megoldás lehet, ha előre kiadagolod a vacsorád, hogy elkerüld a túlevést.
Forrás: Self