Életmód

3 étkezési szokás, amitől energikusabb leszel

Több energiára vágysz? Apró trükkök az étrendedben és az étkezési szokásaidban segítenek kicsattanó formába lendülni!
3 étkezési szokás, amitől energikusabb leszel

 A tavasz beköszöntével rengetegen panaszkodnak fáradtság, lustaság, erőtlenség miatt. Ha úgy érzed, a te energiakészleteid is kimerültek, próbálkozz a most következő tippekkel!

1. Egyél cinkben gazdag ételeket

A cink egy sor olyan kémiai reakció részese, melyek energiát termelnek a szervezetben. Ez az ásványi anyag létfontosságú az egészséges vér, csontok, izmok, szív és máj fenntartásában is, a cinkhiány pedig olyan panaszokhoz vezethet, mint a haj és a körmök erőtlensége, aknés bőr, gyenge immunrendszer és gyakori megbetegedések. Ezért tegyél róla, hogy legalább napi egy étkezésedben szerepeljen a cink: bőven megtalálod a tökmagban, napraforgómagban, céklában, répában és a leveles zöldségekben is.

2. Két-három óránként harapj valamit

A vércukorszint jojószerű ugrálása könnyen vezet kimerültséghez. A legkönnyebben ezt úgy előzheted meg, ha stabilan tartod a vércukrod, vagyis 2-3 óránként bekapsz valamit. Egy kis mandula vagy alma tökéletes, hogy instant energiára tegyél szert, anélkül, hogy szabotálnád a diétád.

3. Minden fogásban legyen egy kis fehérje

A megfelelő fehérje-bevitel nélkül elképzelhetetlen energiára szert tenni, és tévedés azt gondolni, hogy fehérjét csak a húsokban találni! A csicseriborsó, a lencse, a tökmag, az avokádó vagy a kókusztej is remek proteinforrások, amiket ráadásul emészteni is könnyebb. Könnyen beilleszthetők az étrendbe, és gondoskodnak róla, hogy egész nap energikus maradj!

Forrás: Care2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top