Életmód

7 pikáns és egészséges ropogtatnivaló a foci-Eb-re

Fűszeres kelkáposztachips, házi vajas-csilis popcorn, ropogós mártogatós, édes almaszirom – néhány az ízletes és egészséges nasik közül, amelyek nemcsak finomak, hanem egészségesek is!

Nem kell lemondanod a finomságokról az Eb ideje alatt sem, ráadásul a nadrágod sem lesz szűkebb! Lássuk, mi mindenből csemegézhetsz!

 

7 pikáns és egészséges ropogtatnivaló a foci EB-re

Vajas-csilis házi popcorn

Készíts magad otthon pattogatott kukoricát és ízesítsd kedved szerint! Felejtsd el az agyonsózott, zsírban gazdag, mesterséges aromájú popcornokat és dönts az egészséges változat mellett! Egy mélyebb lábasba önts 2 evőkanál olívaolajat, tedd bele a pattogatni való kukoricát, várd meg, amíg az első szemek kipattannak, majd helyezd rá a fedőt! Várakozás közben ne légy tétlen, néha rázogasd meg az edényt, majd amikor minden szem kipattogott, öntsd ki egy tálba a kukoricát! A még forró lábast vedd le a tűzről, tegyél bele 1 evőkanál vajat, keverd össze őrölt csilipaprikával, valamint egy kevés Himalája-sóval, a kukoricát borítsd vissza a lábasba, rázd össze, és élvezd az ízeket!

Ropogós mártogatós

Moss meg 3 zellerszárat, tisztíts meg 2 répát, és vágd fel hosszában 4 részre, majd állítsd a zöldségeket egy pohárba. Egy kis tálkába önts natúr joghurtot, adj hozzá ízlésednek megfelelően kaprot, metélőhagymát, valamint egy csipetnyi Himalája-sót, és máris kész az extraegészséges, vitaminokban gazdag mártogatósod! A zeller kiváló méregtelenítő és vízhajtó, a répa jó hatással van az emésztésre és könnyebben is barnulsz tőle, így ezekből annyit ehetsz, amennyit nem szégyellsz!

Fűszeres kelkáposztachips

Lehet, hogy a kelkáposzta nem tartozik a kedvenc ételeid közé, de adj egy esélyt ennek a zöldségnek nassolnivalóként! A megtisztított kelkáposzta leveleit tépjük kisebb darabokra, majd tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Locsoljuk meg kevés olívaolajjal, szórjunk rá só nélküli zöldfűszerkeveréket és süssük ropogósra! A kelkáposzta valódi szuperzöldség, vitaminban gazdag, javítja az emésztést, és rendkívül alacsony a kalóriatartalma!

Sajtos-olívabogyós falatkák

Ha a sós ízek elkötelezett híve vagy, akkor fogpiszkálókra szúrj fel olívabogyókat, valamint mini mozzarellagolyókat, és falatozgass kedvedre! Az adag természetesen nem mindegy, de 10-12 mennyei falatot bátran bepuszilhatsz. Az olívabogyó szépíti a bőrödet, felpörgeti az anyagcserédet és stresszűző hatással is rendelkezik, így már csak azon kell izgulnod, hogy a kedvenc csapatod nyerje az Eb-t!

7 pikáns és egészséges ropogtatnivaló a foci-Eb-re

Ízletes algachips

Az alga rendkívül egészséges, ráadásul az algachips finomabb is, mint a hagyományos, nadrágméretnövelő társai. Az alga ásványi anyagokban, vitaminokban gazdag, csökkenti a vérnyomást, és antibakteriális hatással rendelkezik. Az algachips vásárlásánál azonban ügyelj arra, hogy az aromáktól mentes változatot válaszd!

Édes almaszirom

Ha édességre vágysz, akkor válaszd az almaszirmot! Az íze nagyon jó, megadja a nassolás érzetét is, miközben nem tartalmaz olajat, színezéket, sem ízfokozókat. A csokimentes változatot válaszd, és biztos lehetsz benne, hogy a falatozás alatt egy gramm zsír nem rakódott a derekadra.

Egészséges diákcsemege

Egy kisebb tálba tegyél 4-5 szem aszalt – cukrot soha nem látott – sárgabarackot, 1 marék só nélküli mandulát, 1 marék diót, ½ marék mazsolát, és indulhat a szurkolás! A sárgabarack kiváló antioxidáns, káliumban gazdag, a dió és a mandula remek kedélyjavítók, a mazsola pedig segít a légszennyezés hatására kialakuló szabad gyökök elpusztításában.

 

 

Még több foci az NLCafén: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top