Életmód

10 hasznos app nyaraláshoz

Nyaralás előtt fogd a mobilod, és töltsd le a leghasznosabb vakációs appokat. Hidd el, megéri!

Emlékszel, hogy gyerekkorodban napokkal az utazás előtt faxolt papírokkal és listákkal a kezükben rohangáltak a szüleid bőröndről bőröndre? Az okostelefonok világában ez már a múlté. Szinte mindent megtalálhatsz és tárolhatsz egy helyen – a mobilodon. Íme, néhány alkalmazás, ami nagyon jól jöhet a közelgő nyaraláshoz.

10 hasznos app nyaraláshoz

1. Tripadvisor

Az egyik legmértékadóbb globális oldal applikációja. Nem csak a számodra leginkább megfelelő hoteleket, szállodákat találhatod meg rajta, de éttermekre és egyéb vendéglátóegységekre is kereshetsz. Felhasználói személyes tapasztalatok alapján adnak többnyire részletes és objektív értékelést.

2. Packing List

Már a csomagolás gondolatától is lázban égsz – vagy épp ellenkezőleg, kiver a víz, ha csak rá gondolsz, mi mindent kell összekészítened, és vajon mit fogsz majd otthon hagyni? Bármelyik csoportba is tartozol, mindenképp jól jön egy app, ahol kész listával várnak, amit aztán igényeid szerint kiegészíthetsz, módosítgathatsz az utazás előtt a mobilodon.

3. Airbnb.com

Segítségével kiadó magánlakások között böngészhetsz általában a hagyományos szállásoknál mérsékeltebb áron. Nem árt azonban óvatosnak lenned. Érkezés előtt amennyire csak lehet, nézz utána a szállásnak és szállásadónak egyaránt, hogy inkább egy barátsággal, mint egy rossz élménnyel legyél gazdagabb. Ebben a kötetlen műfajban ugyanis mindkettő benne lehet a pakliban.

4. Lonely Planet Guide

A Lonely Planet részletes és sokrétű tartalma miatt még mindig messze a legjobb útikönyvsorozat – épp emiatt sajnos az egyik legvastagabb és legnehezebb is. Szerencsére a kiadó már egyre több városra fejlesztett okostelefonos alkalmazást is, így nem kell azon gondolkodnod, vajon megéri-e egy fél téglát cipelned városnézés közben.

5. WeFi

Ingyen net. A WeFi lényegében egy adatbázis, amely világszerte több mint 100 millió hotspot pontot tárol, így könnyedén megtalálhatod a hozzád legközelebb esőt.

10 hasznos app nyaraláshoz

6. Google Translate

Aki valaha használta magyarra vagy más, valamely általa ismert nyelvre fordításhoz, tudja, hogy helyenként igen viccesen csűri-csavarja a szót. Ám ha külföldre utazva meg se tudsz nyikkanni az adott ország nyelvén (meg másikon se nagyon), és a helyzet megkívánja, hogy akkor és ott kommunikálj valakivel, még mindig jobb, mint a semmi. Sőt! Sokkal jobb.

7. Waze

Közlekedési és navigációs alkalmazás. Nagy előnye a hasonló profilú appokkal szemben, hogy közösségi alapon működik, vagyis a felhasználói által elért átlagsebességek alapján tervezi az útvonalat és ad valós idejű forgalmi információt.

8. The Weather Channel

Vásárlás, városnézés vagy strandolás? Egy időjárás-előrejelző alkalmazás mindenképp hasznos lehet a nyaralás alatt, hogy hatékonyan tudd megtervezni a napod.

9. XE Currency

Ötmilliós letöltésével profilján belül az egyik legnépszerűbb. Segítségével könnyedén megtekintheted a telefonon a valutaárfolyamokat és átválthatod az egyes pénznemeket. Így (akár az üzletben állva is) gyorsan és egyszerűen eldöntheted, hogy jó vásárt csinálnál-e az adott portékával vagy jobb inkább a polcon hagynod.

10. Kayak Flights Hotels and Cars

Három az egyben. Ezen a könnyen kezelhető alkalmazáson keresztül nem csak a szállásfoglalást, de a repülőjegy-vásárlást és az autóbérlést is elintézheted.

 

Még több telefon az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top