Életmód

Próbáld ki az új fitnesztrendeket! – 3 új edzésmódszer nőknek

Túl vagy már a zumbán, a pilatesen és a TRX-en is? Már nem hoz lázba a trambulinos ugrabugrálás, a súlyzókra pedig rá sem bírsz nézni? Itt van három új módszer, amellyel tovább formálhatod a tested anélkül, hogy ráunnál az edzésekre!

A sportban is jönnek-mennek a különféle divatok, és megszokhattuk, hogy időről időre új edzésmódszerek, a korábbinál jobb, érdekesebb, hatékonyabb és látványosabb – egyszóval trendibb – fitneszőrületek hódítanak. Lássuk, mi most legújabb módi a tornatermekben!

Indoor surf

Fedett pályás szörfözésről hallhattál már, de olyanról, ahol víz sem kell a hullámlovagláshoz, még nem. Itt az ideje, hogy megpróbálkozz vele, mert azt mondják, hogy elképesztően jó szórakozás – lásd az alábbi videót! –, és ráadásul hatékonyan formálja kerekre a popsit és laposra a hasat!

 

bodyART

Ez a mozgásforma legalább annyira művészet, mint sport. A filozófiája erősen távol-keleti ihletésű, hiszen a bodyART a test-lélek-értelem megbonthatatlan egységét vallja, és e három dolog együttes erősítését – sőt gyógyítását – tűzi ki célul, szemben sok tornatermi tréninggel, amely csak a fizikum megacélozására koncentrál. Amellett, hogy kiváló stresszoldó, jótékony hatású az egyensúlyérzékre, a koordinációs készségre, a különféle hátfájdalmakra is. Ha végigcsinálsz egy edzést, akkor nemcsak a lelked frissül, hanem alaposan le is fogsz izzadni majd, mert – a jógához hasonlóan – amilyen könnyednek és kellemesnek látszanak a gyakorlatai, olyan keményen átdolgoztatják minden porcikádat.

 

Chi futás

A chi futás olyan futótechnika, amely az ember belső erejének növelésére évszázadok alatt fejlesztett kínai tai chi chuan mozdulatait és a futást kombinálja. Legismertebb képviselője, az amerikai Danny Dreyer ultramaratonista kifejezetten azzal a céllal dolgozta ki a chi futás elemeit, hogy fájdalommentesen, könnyedén futhasson az is, akinek egyébként ez a mozgásforma rendszeresen sérülésekkel és fájdalmakkal járt. Hogy mindez mit jelent? A praktikus oldalról megközelítve annyit, hogy a chi futást bárki elkezdheti korra és nemre való tekintet nélkül – még azok is, aki azért voltak kénytelenek lemondani a futásról, mert a bokájuk vagy a térdük nem bírta. Másrészt viszont azt is jelenti, hogy a szokottnál kicsivel több energiát kell belefektetni itt a tanulásba, hiszen jól beidegződött mozdulatokat kell szépen fokozatosan átalakítani úgy, hogy a futás élvezetessé, könnyeddé váljon. A chi futás lényege, hogy felhasználja a vázizomzatban rejlő jelentős és felhasználatlan tartalékokat – ebből a szempontból hasonlítanak az alapelvei például a jógára vagy a pilatesre –, és egyszerre koncentrál a test és a lélek szükségleteire azért, hogy minél lazább izomzattal, könnyedén és “energiatakarékosan” futhassunk.

 Még több sport és fitnesz az NLC-n

Mentés

Az OTP Bank szakértőjének tippje a témában:
Régen a kosárlabda az életem egyik meghatározó részének számított, de manapság ezt a sportágat már csak hobbiként űzöm, és főként nyáron. Bár az év többi részében a munka és a tanulás mellett kevesebb időm jut rá, de a sportnak mindig helye van a mindennapjaimban. A csapatszellem, az együttes erőfeszítés a közös célokért meghozza az eredményét, nemcsak a sportpályán, a munkám során is. Az OTP Banknál azon dolgozom, hogy ügyfeleimmel egy csapatban találjuk meg a számukra megfelelő befektetést.

Mentés

Mentés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top