Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Életmód

Házi kedvencek, a lélek gyógyítói – 3 különleges érv az állattartás mellett

Egy állat érdek nélkül, önzetlenül szeret, és nem érdekli, hogy nézel ki, sikeres és népszerű vagy-e. Neki csak az számít, hogy élsz és létezel.

Az állatok rendkívül hamar megérzik, ha épp vigasztalásra szorulunk, rossz kedvünk van, vagy egyszerűen csak törődésre vágyunk. Általánosságban elmondhatjuk, hogy a kis házi kedvenceinktől sokkal több szeretet kapunk, mint amennyit valaha képesek leszünk adni.

Soha nem vagy egyedül

Ha háziállatod van, soha nem leszel egyedül. Mindig vár valaki haza, ráadásul biztos lehetsz benne, hogy mindig, minden alkalommal örömmel és várakozással telve. Kis barátod csak arra vár, hogy hazaérj és együtt legyetek, mert számára te vagy a világ közepe.

Házi kedvencek, a lélek gyógyítói - 3 különleges érv az állattartás mellet

Felvidít, megvigasztal

Lehet épp egy olyan napon vagy túl, amin magad is csodálkozol, hogy egyáltalán túléltél, de már a gondolat is sok erőt adhat, hogy otthon vár egy kis szőrgombóc, akihez odabújhatsz és megsimogathatsz. Akár kutyát, akár cicát választasz, egy szórakozott farokcsóválás vagy egy kedves dorombolás, egy vicces mozdulat és a bújásuk egy perc alatt minden gondot és bajt elfeledtet veled.

Szeretetgombóc

Rengeteget segíthet az önértékelésed és az önszereteted javításában egy kisállat. Teljesen mindegy, hogy éppen mit gondolsz magadról, mennyire vagy elégedett magaddal, az aznapi teljesítményeddel vagy az életeddel, ő ugyanazzal a lelkesedéssel és szeretettel fogad minden egyes nap, ami hihetetlen energiával tölt fel, és erőt ad még a legnehezebb napokon is.

Még több örökbefogadás az NLCafén: 

Mentés

Címlap

top