Életmód

Ezért hülyeség az 1200 kalóriás diéta

Az egyik legújabb netes diétamánia azt állítja, napi 1200 kalóriával is jól elvan az ember, de valójában ennek súlyos egészségügyi következményei lehetnek.

Fitneszguruk és egészségtudatos anyukák sorra osztják meg a neten egész napra kiszámolt, 1200 kalóriányi fogásaikat. Habár ők azt állítják, hogy egy szelet grapefruit, egy adag saláta, némi müzli és pár dinnyekocka tökéletesen elég egy napra, azért ez így nem teljesen igaz.

Dietetikusok szerint napi 1200 kalória bevitele egyáltalán nem megfelelő, és hosszú távon súlyos egészségi problémákhoz, kimerültséghez, nők esetében pedig akár átmeneti terméketlenséghez is vezethet.

 

 
Ezért hülyeség az 1200 kalóriás diéta
Van, aki ennyit eszik egy napon.
 
Ezért hülyeség az 1200 kalóriás diéta
 
 
 
 

Miért pont 1200?

1200 kalória annyi, amennyivel az ember éppen túlél anélkül, hogy éhezne, szóval technikailag vállalható, csak épp egyáltalán nem egészséges. Arról nem is beszélve, hogy a napi kalóriabevitelt jelentősen meghatározza az illető életmódja. Egy idős személy, aki mozgásszegény életmódot folytat, talán elél 1200 kalórián, de valaki, aki dolgozik, rohangál, ne adj’ isten még sportol is, már egészen biztosan nem.

Ezért hülyeség az 1200 kalóriás diéta

Ugyanígy az sem mindegy, hogy ki mit eszik életmódjának függvényében egy aktív személynek több zsírra és szénhidrátra van szüksége, míg egy túlsúlyos ember jobban jár, ha több fehérjét eszik, és megpróbálja kiiktatni a szénhidrátokat étrendjéből.

A lényeg tehát most is az, hogy ne dőljünk be a legújabb csodadiétáknak. Próbáljunk fenntartható, egészséges és tápláló étrendet kialakítani.

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top