Életmód

Így pihenj hatékonyan akkor is, ha csak 10 perced van

Megvan az az érzés, mikor ledőlsz egy gyors délutáni szundira, aztán úgy kelsz fel, mintha fejbe vágtak volna? Megmondjuk, hogy pihenj le rövid időre úgy, hogy hatékony legyen a szundi, és ne vágjon agyon az ébredés?

Az ember néha azért mond le a pár perces szundiról, mert tudja, hogy az majd többet árt, mint használ: az alvás után nemhogy nem leszünk kipihentebbek, de elnehezedik a fejünk, és végül sokkal fáradtabbnak érezzük magunkat, mint előtte.

Így pihenj hatékonyan, akkor is, ha csak 10 perced van 

A közhiedelemmel ellentétben 10 perc is segíthet, hogy kipihenjük magunkat egy kicsit, és javítsunk kognitív teljesítőképességünkön. Viszont semmiképpen se vegyünk pizsamát, ne bújjunk paplanok alá, ne húzzuk be a függönyöket, inkább hagyjuk beszűrődni a természetes fényeket – így könnyebb lesz majd az ébredés. Az se baj, ha valójában nem tudsz elaludni – az is segíthet, ha csak lehunyt szemmel pihensz.

Ha esetleg 20 percünk is lenne, próbáljuk ki ezt a trükköt: igyunk meg egy kávét lefekvés előtt. Talán furcsának tűnhet, de a kávé kb. 25-30 perc múlva kezd beütni, szóval pont rásegíthet az ébredésünkre.

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top