Életmód

4 ok, amiért többet kéne sírnod

A sírást egyáltalán nem kell elfojtani, szégyellni, sőt még gyakrabban kéne kiengedni! Mondunk öt okot, amiért érdemes lenne többet sírnod.

1. Feloldja a stresszt

Mind tudjuk, milyen érzés egy kiadós sírás után a megkönnyebbülés. Épp ezért felszabadító a sírás, és ezt nem csak mi érezzük így: a stressz következtében felhalmazódott rossz kemikáliák ilyenkor kiürülnek a szervezetünkből.

2. Csökkenti a vérnyomást

Már több tanulmány is bizonyította, hogy azok a betegek, akik a terápia után sírtak, vérnyomáscsökkenésről számoltak be.

4 ok, amiért többet kéne sírnod 

3. Kimossa a méreganyagokat

A könny nem csak azért jó, mert nedvesen tartja a szemet – azért is hasznos, mert antibakteriális hatása miatt kimossa a szemből a toxinokat, és egészségesen tartja a szemet.

4. Kitisztítja az orrot

Mindenki ismeri, milyen, mikor a zokogás következménye nem csak a szemen áradó könnyekből látszik – de semmi gond, egy jó sírás kitisztítja az orrot is, amivel gyakorlatilag és szimbolikusan is vehetünk egy mély levegőt az újrakezdés előtt.

Care2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top