Életmód

3 tápláló diétás étel

A karácsonyi lakomák után úgy érzed, ideje lenne visszaszorítanod a kilókat. Viszont a koplalás gondolata elrettent a fogyókúrától? Ezekkel a tápláló diétás ételekkel nem kell éhezned!

1. Hal

Halból nem kell sokat enned ahhoz, hogy jóllakj, viszont feleannyi kalóriát tartalmaz, mint például a sertéshús, így diétás ételnek is kiváló. Halból igazán változatos ételeket készíthetsz, ráadásul nemcsak finom, de egészséges is. Többek között csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.

3 tápláló diétás étel

2. Zabkása

A zabkása nem véletlenül kedvelt reggeli étel, kellő energiát biztosít, és rost-, folyadék-, illetve fehérjetartalmának köszönhetően hosszú időre eltelít. Ezzel megakadályozza, hogy ebédig nassolásba kezdj, így nagyban elősegíti a diétádat is, ha ezt eszed reggelire.

 3. Teljes kiőrlésű tészta

Hogy a tészta diétás étel lenne? Igen, ha teljes kiőrlésű. Persze ez nem azt jelenti, hogy túlzásba kell vinni a fogyasztását, de néha a diéta alatt is belefér. Nagy előnye, hogy igazán laktató, és értékes rostokat, antioxidánsokat és B-vitaminokat tartalmaz. Érdemes hozzá friss zöldségeket fogyasztani.

3 tápláló diétás étel

Még több diétás étel az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top