5 egyszerű tipp, amivel segíthetsz magadon, ha épp szívás az életed

K.G. | 2017. Február 03.
Olykor úgy alakul az élet, hogy semmi se jó, még az sem, ami eddig jónak tűnt. Ilyenkor még ahhoz sincs kedved, hogy felkelj reggel az ágyból, mert a jövődet sötéten látod. Ebből az állapotból segít kikecmeregni ez az öt egyszerű tipp.

1. Keresd meg, miért lehetsz hálás

Amikor masszívan utálod magad, akkor a hála segít, hogy elkergesd a mérgező gondolatokat. Igen, a helyzeted valószínűleg tényleg nehéz. Lehet, hogy nincs pénzed, dobott a pasid, vagy csak úgy általában vesztesnek érzed magad. De tudnod kell, hogy a jelenlegi helyzeted nem jelenti azt, hogy ilyen az egész életed. Akárhol tartasz is most, nem tart örökké ez az állapot. Ha megkeresed az életedben azokat a dolgokat, amikért hálás lehetsz, megtöröd a negatív gondolatok ördögi körét, ez pedig az első lépés, hogy kikerülj egy rossz élethelyzetből.

2. Mozdulj meg

Persze, semmi kedved hozzá, hiszen sokkal jobb ötletnek tűnik naphosszat heverni a kanapén és sorozatokat darálni hajnalig. Csakhogy a mozgás elengedhetetlen kelléke annak, hogy jobban legyél lelkileg. Az most mellékes, hogy még jobban is fogsz kinézni, és ettől nőhet az önbizalmad. Ha tényleg szeretnél kimászni a gödörből, ahhoz legalább napi fél órát rá kell venned magad, hogy megmozgasd a tested, felszabaduljanak az endorfin hormonok és úgy érezd, ura vagy az életednek.

3. Olvass jó könyveket

Számít, hogy mennyi és milyen minőségű könyvet olvasol. Az olvasás olyan az agynak, mint a simogatás, mint egy nyári szellő, ami elsöpri a rossz gondolatokat. Meditációs gyakorlat, amiből már hat perc is elég, hogy kisimuljanak a redők a homlokodon, és csökkenjen benned a stresszhormonszint. Keress olyan történeteket, amik lekötnek, amik lélekemelők, amiktől visszatér a hited, hogy jobbá teheted az életedet.

4. Találkozz a barátaiddal

Ne zárkózz be! Nem tudod úgy megoldani a problémáidat, hogy újra meg újra ugyanazt csinálod. Ha találkozol a barátaiddal, mindig új megvilágításba kerülnek az életed nagy gondjai, hallgasd meg a tanácsaikat, gondolkodj el a szavaikon, engedd, hogy segítsenek. Egy igaz barát enyhíti a szenvedéseidet, és kihozza belőled a legjobbat, csak hagyd, hogy veled legyen.

5. Nem vagy egyedül

Az a jó hírünk van, hogy a problémáid nem különlegesek és nem egyediek. Mindenkinek vannak, a világban milliónyi ember küzd épp most hozzád hasonlóan a saját életével. Nyilván nem pontosan ugyanaz a gondjuk, de a küzdelem az küzdelem mindenki számára. Keress olyan embereket, közösségeket, ahol hasonló problémákkal küzdőket találsz, hogy támogatni tudjátok egymást a nehéz időkben.

Exit mobile version