Életmód

Rekordsebességgel fogy a világ legkövérebb nője

Jól halad a fogyókúrával a világ legkövérebb nője, aki huszonöt nap alatt több mint száz kilogrammtól szabadult meg, majd sikeres gyomorszűkítő műtétet hajtottak végre rajta az orvosok.

Ötszáz kiló körül volt az egyiptomi Eman Ahmed Abd al-Ati, amikor elhatározta, hogy változtat eddigi életén. Mi is beszámoltunk arról, hogy hamarosan Indiába utazik, ahol gyomorszűkítő műtétet hajtanak végre rajta. A 36 éves nő 488 kilogramm volt, amikor Indiába érkezett, és 25 nap alatt több mint 100 kilogrammtól szabadult meg.

Az orvosai a rekordközeli súlyvesztést csupán alacsony kalóriatartalmú étrenddel érték el. Amikor a gyomorszűkítő műtétet elvégezték rajta, akkor már csak 380 kilogrammot nyomott. Al-Atit most a hazatérésre alkalmas állapotba hozzák a kórházban, olyan gyorsan, ahogy csak lehet. A nő családja elmondta, hogy mielőtt felsegítették volna a Mumbaiba induló repülőgépre, 25 évig nem mozdult ki otthonából.

Al-Ati nagy súllyal, öt kilogrammosan született. Tizenegy éves korában hízott el nagyon, azóta nem tud felállni. Később agyvérzést is kapott, azóta ágyhoz kötött, édesanyja és testvére gondoskodik róla.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top