Életmód

A magyar nők alvásban is nagyon jók

Ötven ország közül harmadikok lettünk egy, az alvási szokásokat vizsgáló felmérésben. Különösen a magyar nők teljesítettek jól, ugyanis ők nemcsak eleget és jó minőségben alszanak, de korán is kelnek fel. A felmérésből az is kiderült, hogy a péntek éjszakáink a legrosszabbak.

Átlagosan több mint hét órát alszanak a magyarok, és ezzel a kiemelkedő harmadik helyet sikerült megszereznünk a felmérésben. Az alvás minőségét tekintve csak Szlovákia és Kína előz meg minket, míg a lista végén az angolszász országok, az USA, Írország és Ausztrália áll. Egy mobil alkalmazás segítségével 941 ezer felhasználó alvási szokásait figyelték meg, és ebből az is kiderült, hogy Japánban 5 óra 52 perc az átlagos alvásidő, és általában Kelet-Ázsiában és az arab államokban pihennek a legkevesebbet az emberek. A felnőtteknek egyébként nagyjából hét óra alvásra van szükségük, de a szakértők szerint az is tény, hogy az alvásigény személyiség- és nemfüggő is.

Világszerte igaz egyébként, hogy a nők többet alszanak, átlagosan 7 óra 26 percet töltenek az ágyban, míg a férfiak húsz perccel kevesebbet. A nőkre jellemző az is, hogy korábban fekszenek le, és az alvásuk minősége is jobb, mint a férfiaké. Viszont a nők korábban is kelnek, ezzel az első tíz ország közé kerültünk.

Pénteken a legrosszabb az alvás-minőségünk, és érdekes módon ebben a volt szocialista országok tagjai hasonlítanak egymásra, de az nem derült ki, hogy mit is csinálunk másként pénteken este, mint a hét többi napjain. Tíz éve lett az Alvás világnapja március 17-e, amelyhez ma már világszerte 72 ország csatlakozott. A cél: felhívni a figyelmet arra, hogy az álmosság és az kialvatlanság egyre inkább népbetegség.

A magyar nők alvásban is nagyon jók

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top