Életmód

Feketeribizli: a diéták csodafegyvere

A fekete ribizlit alacsony energiatartalma miatt lelkiismeret-furdalás nélkül fogyaszthatod a fogyókúra alatt is. Savanykás ízének megfelelően kevés cukrot és nagy mennyiségű C-vitamint is tartalmaz. De ezen kívül még mi mindent? Nem is gondolnád!

A fekete ribizli igazi csodafegyver, ha épp diétát kezdenél vagy fogyókúrád kellős közepén állsz, akkor érdemes beépítened az étrendedbe ezt a gyümölcsöt. Kevés cukrot, viszont rendkívül sok rostot tartalmaz, amik segítik az emésztőfunkciók megfelelő működését. Nagy mennyiségű C-vitaminja és antioxidáns színanyagai miatt immunerősítő. A- és E-vitamin-tartalmánál fogva javítja a bőr tónusát, B1 vitamint is tartalmaz, ami hozzájárul az idegsejtek megfelelő működéséhez, javítja a koncentrációt, a B2 vitamin pedig segíti a zsírsavak lebontását, a méregtelenítést!

Adunk egy remek fekete ribizli smoothie-recept tippet, ami nemcsak finom, de egészséges is:

Hozzávalók:

  • 250 g fekete ribizli
  • 1 kis darab gyömbér
  • 1 zöldalma meghámozva
  • 1 banán
  • egy kk. eritritol vagy xilit (nem kötelező)
Feketeribizli: a diéták csodafegyvere

Elkészítés:

A hozzávalókat dobd a turmixgépbe, és fél liter vízzel turmixold össze!

Feketeribizli: a diéták csodafegyvere

Készítsd el pillanatok alatt ezt a szuper zsírégető smoothie-t a Sencor Nutridrink mixerrel, ami a konyhád legkisebb szegletében is elfér, modern, de mégis egyszerű kezelni. Gyümölcsök összeturmixolása esetében elég 30 másodperc, és máris egy nagyon lágy, sűrű, és extra finom turmixot kapsz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top