“Amit te feszes fenéknek látsz, nekem csak narancsbőr”

nlc | 2017. Augusztus 03.
Louise Aubery, a népszerű blogger azért harcol, hogy a nők ne a hamis és szerkesztett képek alapján ítéljék meg saját magukat, hanem fedezzék fel a saját szépségüket, és ne csak kritizálják magukat.

Az alacsony önbecsülés sokak számára gyakori probléma, és ezt olyan platformok táplálják, mint például az Instagram. Látjuk a fotókat, ahol mindenki csodálatosnak tűnik.  És mégis, amikor magunkat nézzük a képeken, csak csupa negatív dolgot szúrunk ki. Ezért az egyik fitness youtuber és instagrammer megpróbál  meggyőzni minket arról, hogy ne legyünk ennyire önkritikusak!

A hamis önképet a szerkesztett, megcsinált fotók is gerjesztik

Louise Aubery – a SciencePo Paris és az UC Berkeley diákja, és több mint 50 000 Instagram követővel rendelkezik – nemrég feltöltött egymás mellé két összehasonlító bejegyzést, így bemutatva, hogyan látja ő magát a többiekkel szemben.

“Amikor látok egy képet magamról, az első dolog, amit észreveszek, azok a hibák. Az orrom túl nagynak tűnik. A lábaim túl fehérek. Szörnyen nézek ki. Meg kell tanulnunk, hogy ne legyünk olyan kemények magunkhoz. Nem egészséges.” Louise azt mondja, hogy más emberek hajlamosak a mosolyára, a hosszú karjaira összpontosítani, ő pedig csak cellulitet, zsírt és nagy orrot lát.

“A társadalom túlságosan hangsúlyozza a fizikai megjelenésünket. Mi viszont kevésbé kritikusak vagyunk a többiekkel, mint magunkkal szemben, mert őket nem terheljük ugyanolyan nyomással, mint amit magunkra helyezünk” – meséli Louise.

 De még mindig túl sok nő állít irreális elvárásokat azzal, hogy csak nagyon hízelgő fotókat tesz közzé magáról, agyonszerkesztett képeket, ami rossz üzenetet küld a  nagyon érzékeny közönségnek – ez ellen harcol a blogger.

(forrás: metro.co.uk)

Exit mobile version