Életmód

Abortuszra küldték volna az orvosok, de váratlan dolog történt a 24 éves modellel

Amikor a 24 éves várandós modellnél rákot diagnosztizáltak az orvosok, a kemoterápia miatt azonnal felvetették az abortusz lehetőségét. Aztán valami egészen csodás és váratlan dolog történt.

Vannak esetek, amikor a terhesség önmagában is meglehetősen problémás, ha mindezt még egy rákdiagnózis is tetézi, nem kell mondjuk, mekkora lehet a dráma. A 24 éves litván származású, kanadai modell Elizveta Bulokhova éppen ezt a szörnyűséget élte át 2014-ben. Amikor férjével Amszterdamban vakációztak, fogfájással fordult orvoshoz. A vizsgálatok azonban rákbetegséget igazoltak a modellnél. Az orvosok azt javasolták Elizvetának, mielőtt megkezdené a kemoterápiát, vetesse el kisbabáját.

Elizveta a kemoterápia előtt és után
Elizveta a kemoterápia előtt és után

“A kisfiam rendkívül mozgékony volt a hasamban, amikor beszélni kezdtem hozzá. Megkértem, hagyja abba a ficánkolást, mert sajnos nem tarthatom meg őt. Különös dolog történt, mert abban a pillanatban megállt a mozgása. Hiszem, hogy meghallotta és megértette, amit mondtam neki. Elfogadom, amit az Univerzum tartogat a számomra, ha ez azt jelenti, hogy a kisbabám megszületik, akkor meg is fog születni, ha pedig mégsem, akkor azzal élek együtt” – mesélte a modell, aki megtartotta magzatát.

Aztán néhány héttel később egészen váratlanul adódott egy harmadik lehetőség: az orvosok úgy látták, a modell császármetszéssel megszülheti kisfiát, bár ennek természetesen így is voltak kockázatai, hiszen a kis Valentin a vártnál 10 héttel előbb jött világra.

Elizveta és a kis Valentin
Elizveta és a kis Valentin

Elizvetát a szülés után megműtötték, és végigcsinálta a kemoterápiát is. Mostanra 95 százalékos az esélye, hogy teljesen felgyógyulhat.

Mostanra mindhárman jól vannak
Mostanra mindhárman jól vannak

További rákbeteg témájú cikkek az NLCafén

Forrás: Panda

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top