Életmód

„Nem is emlékszem már rá, milyen volt az életem a mellrák előtt”

Egy háromgyerekes anyuka döbbenetes őszinteséggel írt arról, miért vállalkozott arra, hogy bár teljesen egészséges, levegyék a melleit.

Amióta az eszemet tudom, tudok a mellrákról” – kezdte a Facebookra írt vallomását Stephanie Paquin, egy háromgyerekes amerikai nő, aki azután ragadott billentyűzetet, hogy elkészült a tetoválás, amit kifejezetten azért csináltatott, hogy elfedje masztektómiája nyomait, no és persze, hogy erőt adjon neki. „Egész kicsi voltam még, mikor a nagynéném, Carole meghalt mellrákban.

Stephanie azt mondja, a haláleset nem csak őt, de az egész családját nagyon megviselte. „Ahogy nőttem fel, egyre több családtagunkról derült ki, hogy érintette a betegség, én meg rettegni kezdtem, hogy hol és kire sújt majd le legközelebb” – vallja be az asszony, aki épp a harmadik gyermekével volt várandós, mikor kiderült, hogy édesanyját mellrákkal diagnosztizálták.

Anyu szerencsére legyőzte a betegségét, és visszanyerte az erejét, de ettől még nem könnyebbültünk meg. Két évvel később újabb csomót találtak a mellében, és ezúttal tesztelték őt BRCA1 génmutációra is. Az eredmény pozitív lett, ahogy az enyém is.” Stephanie azt mondja, nem lepte meg, hogy örökölte a hibás gént, mint mondja, az egészségével világéletében rengeteg baja volt.

Gasztroparézis, fibromialgia, szorongás, depresszió, krónikus hát- és fejfájás: csak néhány betegség, amit az elmúlt évtizedekben diagnosztizáltak nálam.” Stephanie megtanult az évek során együtt élni a fájdalommal, épp ezért úgy döntött, önként veti alá magát annak a két műtétnek, melyek során a petefészkeit és a melleit távolították el az orvosok.

Szerencsére a férjem támogatott a döntésemben. Azt mondta, jobban szeretné leélni velem az életét, mint amennyire szereti a melleimet.” Stephanie az operációk után döntötte el, hogy mellkasára tetoválást készített. „Ez volt a 15. tetoválásom, és ez fájt az összes közül a legjobban” – mondja, majd hozzáteszi, direkt kért olyan mintát, ami Wonder Womant és egy főnixet ötvöz.

„Az erejükből merítek majd erőt valahányszor elbizonytalanodom” – írta posztja végén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top