Életmód

A személyiségünkön is múlik, hogyan alszunk

Egy friss kutatás szerint a személyiségünkön is múlhat, mennyire könnyedén tudunk elaludni.

Hiába a levendulás párna, a tökéletesen besötétített szoba meg az este elkortyolt nyugtató tea, ha egyszer introvertáltnak teremtett a természet. Egy friss amerikai felmérés szerint ugyanis a befelé forduló személyek között sokkal gyakoribbak a különféle alvásproblémák, például nehezebben alusszák át az egész éjszakát.

Az extrovertáltak egyébként 17,7%-kal elégedettebbek a nappali energiaszintjükkel, mint az introvertáltak, plusz utóbbiak állítólag rémálmoktól is gyakrabban szenvednek. A felmérésből az is kiderült, hogy az introvertáltak gyakrabban lesznek álmosabbak olyankor is, mikor megpróbálnak ébren maradni, szemben a kifelé forduló személyekkel.

A felmérés 1000 ember megkérdezésével zajlott, tehát nem biztos, hogy készpénznek vehetjük ezeket az információkat, mindenesetre érdekes belegondolni, hogy személyiségünk is hatással lehet alvási szokásainkra.

 

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top