nlc.hu
Életmód
Muszlimként élt egy hétig egy brit nő, sokkolta, amit az emberektől kapott

Muszlimként élt egy hétig egy brit nő, sokkolta, amit az emberektől kapott

Egy dokumentumfilm kedvéért vállalta egy brit nő, hogy egy hétig muszlimként él.

A május 22-i terrortámadás után egy Katie Freeman nevű fehér, brit nő vállalta, hogy egy hétig muszlim nőnek öltözve és maszkírozva éli az életét Manchesterben, egy kísérlet, illetve az arról készülő dokumentumfilm kedvéért.

A felvételek tanúsága szerint a nőre valósággal zúdult a gyűlölet. Megbámulták, úton-útfélen beszóltak neki: akadt, aki „csak” annyit, hogy „ki****ott muszlim”, de megkapta többek között az „ezt is fel fogod robbantani?” kérdést is. 

Channel4

Katie-t valósággal sokkolta, hogyan bántak vele az emberek. Azt mondja, a muszlimként töltött hét rányitotta a szemét az iszlamofóbiára.

A dokumentumfilm a nézők körében igencsak felkavarta a kedélyeket. Akadtak, akik megdöbbentek a tartalmán, de bőven kapott kritikákat is. Egyesek például azt kifogásolták, hogy miért kellett barna bőrűre maszkírozni és műorrot adni a nőre. Mások tudatlannak nevezték a főszereplőt, magát a dokumentumfilmet pedig rasszistának, visszataszítónak titulálták.

Aki kíváncsi a dokumentumfimre, ide kattintva találja meg.

The Sun

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top